Pirmą kartą Lietuvoje vykusiame edukaciniame „kokteiliavimo“ vakarėlyje, skirtame plaukų stilistams, kirpėjams ir visiems plaukų puoselėtojams ir mylėtojams, netrūko dinamikos ir šou elementų. Vakarėlio aprangos kodas buvo „NEON“. Ryškiai pasipuošę svečiai puošėsi blizgančiais fėjų kuriamais makiažais. Vakaro kulminacija tapo plaukų formavimo „kokteiliai“, kuriuos tiesiogiai susirinkusiems demonstravo ypatinga viešnia iš Didžiosios Britanijos Katie Groves ir plaukų stilistė Simona Mejias.

Kaune surengtas grožio renginys

Meistrės pristatė skirtingus įvaizdžius, specialias technikas ir kūrė „kokteilius“ plaukuose keturiems modeliams, taip pat pasidalino 11 receptų, kaip maišant produktus tarpusavyje išgauti madingiausius ir labiausiai geidžiamus įvaizdžius bei pasiekti įspūdingą rezultatą.

Karalienės garbanos – nuo nerūpestingų iki kruopščiai suformuotų

Kaune surengtas grožio renginys
Daugiausia formavimo būdų pateikta įvairioms, itin skirtingų tipų garbanoms – nuo lengvų „beach waves“ iki kruopščiai susuktų stambių bangų. Pademonstruoti keli įvaizdžiai su atgal sušukuotais „šlapio“ efekto plaukais. Pabrėžtas natūralus ir sveikas plaukų blizgesys. Plaukų meistrė Katie Groves skatino visus atrasti natūralų savo plaukų grožį ir išbandyti skirtingus formavimo būdus bei priemones. Ji pabrėžė, jog pati nebenaudoja tiesinimo žnyplių ir jau kurį laiką plaukus intensyviai drėkina bei puoselėja natūraliai atsirandančias bangeles.
Kaune surengtas grožio renginys

Plaukų stilistės pasirodymo metu pademonstravo ir 4 šukuosenų formavimo būdus. Pirmasis atspindėjo „beach waves“ stilių – susuktas garbanos, suteikiančias daugiau apimties. Antrojo modelio šukuosena – spindintys glotnūs ir itin tiesūs plaukai. Trečiasis pavyzdys akcentavo natūralias garbanas, o ketvirtasis – lengvas, romantiškas, į skirtingas puses susuktas garbanas.

„Demonstravome šukuosenas, kurias lengva padaryti tiek salone, tiek namuose. Šukuosenų stilius yra neįpareigojantis, lengvas, neperkrautas, todėl šis „kokteilis plaukuose“ tinkamas tiek dienos metu, tiek vakare“, – sakė plaukų stilistė Simona Mejias.

Viena iš renginio svečių, Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė, džiaugėsi renginio atmosfera ir akcentavo ypač gerą nuotaiką, taip pat pasidalino mintimis, kas ją labiausiai žavi plaukų formavimo stilistikoje: „Man šiuo metu TOP tendencija yra garbanos, nesvarbu, kokio dydžio ir tipo. Tai vienas geriausių atradimų, ypač turint platų priemonių pasirinkimą, kuriomis galima sukurti puikų įvaizdį. Džiugu, kad Lietuvos kirpėjai yra labai „kieti“ ir imlūs naujovėms. Mūsų grožio industrija yra gana aukštai įkopusi į grožio Everestą“.

Spalvingo vakaro viešnia Inga Hairstyle akcentavo, kad viena ryškiausių plaukų formavimo tendencijų – spalvingumas, spalvų blokai, kai derinama tai, kas anksčiau atrodė nesuderinama, ir, be abejo, laisvė.

2024-ieji – laikas „nerūpestingumo kokteiliams“ plaukuose

Kaip 2024-aisiais atrodys stilingi plaukai? Pirmą kartą Lietuvoje viešėjusi plaukų stilistė, edukatorė K. Groves akcentavo, kad tai plaukai, kurie atrodo ne iki galo sutvarkyti, nerūpestingai sušukuoti. Taip pat labai svarbu parodyti, akcentuoti plaukų tekstūrą. Mažiau modeliavimo – daugiau natūralumo. Žinoma plaukų stilistė rekomenduoja eksperimentuoti, smalsauti ir išbandyti naujus plaukų formavimo būdus.

Kaune surengtas grožio renginys

„Vyraus natūralus, neapkrautas, neįpareigojantis įvaizdis. Australijoje dominuoja mažai pompastikos turintys plaukų formavimo būdai. Labai populiarios laisvos, glotnios ir žėrinčios bangos arba kaip tik tekstūrinės, netvarkingos, paplūdimio madas atkuriančios bangos. Svarbiausias patarimas yra plaukų priežiūra, sveiki plaukai visuomet atrodys estetiškai ir stilingai. Verta pasirinkti tinkamas priemones namuose, būtina naudoti kaukę bent kartą per savaitę. O jei norite būti stilingos, amžina klasika – glotnūs plaukai ar bangos – visuomet bus geras sprendimas. Nebijokite eksperimentuoti, pabrėžkite natūralią savo plaukų tekstūrą“, – patarė S. Mejias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją