Natūralus senėjimas. Vis daugiau dėmesio skiriama vadinamajam tinkamo senėjimo (angl. „proaging“) fenomenui.

Anksčiau egzistavusią prieš senėjimą nukreiptą kosmetiką keičia tinkamo senėjimo kosmetika. „Tendencija keičiasi. Vis labiau visuomenėje vertinamas sveikai atrodantis ir gerai besijaučiantis žmogus, kuris gali turėti raukšlių. Tikslas – neslėpti amžiaus, o jaustis gerai. Štai kodėl mums patinka terminas „proaging“ (tinkamas senėjimas). Tai gerokai pozityviau“, – sako kosmetikos ekspertas.

Manuelis Saezas Calero

Gyvenimo mieste daroma žala odai. Kasdienis gyvenimas stipriai veikia odą.

Anot M. S. Calero, visame pasaulyje paplitusi problema – odos spindesio praradimas. „Daugelio gyvenimas neatsiejamas nuo miesto, streso, netinkamos mitybos, taršos, tad spindesį praradusi oda yra dar viena dažnai varginanti problema. Taip pat vis didesnis saulės poveikis odai. Pirma – jis skatina odą senti greičiau, o to niekas nenori. Antra – saulė gali sukelti daugiau rimtesnių odos problemų, pavyzdžiui, hiperpigmentaciją, ar net dar pavojingesnes problemas, tokias kaip melanomą ar kito tipo odos vėžį“, – pastebi jis.

Vis ryškesnis sezoniškumas. Gyventojai, kurie rūpinasi oda, skiria dėmesio sezoniškumui.

Nors apsauga nuo saulės daugeliui vis dar siejasi tik su laiku paplūdimyje, daugiau žmonių įvertina jos svarbą. Deja, pamirštama, kad ypatingos apsaugos odai reikia ir šaltuoju metų laiku. Specialistas rekomenduoja jau dabar, artėjant žiemai, rinktis riebesnius kremus, į odos priežiūros rutiną įtraukti produktų, kurie padeda sulaikyti vandenį odoje, pavyzdžiui, priemonės su hialurono rūgštimi. Taip pat gali būti, kad žema temperatūra sukels paraudimą, eritemą ar kitas problemas, todėl siūloma pabandyti į kasdienės odos priežiūros priemonių asortimentą įtraukti ir raminančių odą priemonių.

Svarbi sudėtis ir atlikti tyrimai. Vis daugiau žmonių nori žinoti, kokią kosmetiką naudoja, todėl tyrimai tampa ypač svarbūs.

Džiuginanti tendencija, kad vis daugiau žmonių skiria dėmesio kosmetikos sudėčiai ir domisi, kokias kosmetikos priemones naudoja.

Naudoti tai, kas malonu. Kosmetikos priemonių naudojimas turi būti malonus.

Sunkios tekstūros, lipnios, ilgai nesusigeriančios priemonės nedžiugina nieko, tad M. S. Calero sako, kad prioritetas, jog bet kurio tipo odos savininko grožio rutina turėtų pirmiausiai teikti malonumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)