Kalbant apibendrintai, tai chirurginė operacija, kurios rezultatas – pastebimų veido senėjimo požymių sumažinimas. Jei jūsų veido audiniai suglebę, matyti daug plonų linijų ir (arba) raukšlių, jei skruostai pakritę, nusileidę akių bei lūpų kampučiai, tuomet veido patempimas gali padėti tai išspręsti. Ši operacija skirta vizualiam veido atjauninimui, įskaitant smakro liniją, skruostus ir burną, kurie po operacijos įgyja stangrumo bei sveiką išvaizdą.

Veido patempimas gali būti apatinės ir vidurinės dalies arba viso veido. Visada operaciją pritaikome individualiai, atsižvelgdami į daugelį faktorių, pavyzdžiui, paciento amžių, odos tipą ir būklę. Tad jei vienam užtenka atlikti dalinį veido patempimą, kad būtų pasiekti norimi rezultatai, kitam gali prireikti pilno patempimo. Labai svarbu, jog pacientas pasitikėtų savo gydytoju ir neturėtų išankstinės nuomonės apie tai, ko jam reikia ar nereikia, – atsižvelgdami į kiekvieno paciento atvejį ieškome kompromiso geriausiam rezultatui pasiekti.

Ar tiesa, jog veido patempimas populiarus tik tarp moterų?

Ne, tai vienas labiausiai paplitusių mitų. Nustebtumėte sužinoję, kiek daug įvairaus amžiaus vyrų atvyksta konsultacijai dėl veido patempimo. Vyrų veido oda taip pat gali suglebti, ji sensta ir šių procesų vyrai negali sustabdyti kaip nors kitaip, stebuklingai, jie taip pat nepatenkinti vis labiau matomais senatvės požymiais.

Klinikoje įprasta sulaukti penktą dešimtį perkopusių vyrų, tačiau kartais atvyksta ir labai jauni, trisdešimtmečiai pacientai, kurie nėra patenkinti savo smakro linija arba vidurine veido dalimi. Tikrai ne kiekvienam yra reikalingas veido patempimas – kartais užtenka hialurono užpildų ar botulino injekcijų, riebalų persodinimo ar tiesiog komplimento, jog neturiu prie ko prikibti ir operacijos dar nereikia.

Gydytojas Aleh Stasevich

Ar tiesa, kad po veido patempimo lieka matomi randai?

Tai, ko gero, dažniausiai užduodamas klausimas. Operacijos metu pjūviai yra atliekami mažiau matomose vietose arba natūraliose klostėse – raukšlėse. Jei atliekamas pilnas audinių patempimas, pjūvis daromas ties plaukų augimo linija, aplink ausis, kur randas natūraliai „pasislėptų“. Žinoma, pacientui taip pat reikia įdėti pastangų, norint, kad randeliai kuo greičiau sugytų ir išbaltų, pavyzdžiui, kurį laiką pjūvio vietą saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Ką reikėtų žinoti prieš ryžtantis šiai operacijai?

Kaip ir po kiekvienos invazinės procedūros, veidas patins, kurį laiką bus matomos mėlynės. Tad jei tikitės po poros dienų grįžti į darbą, kolegų klausimų išvengti bus sudėtinga. Pirmą savaitę privaloma dėvėti specialų tvarstį, o didelio fizinio krūvio vengti apie 4–6 savaites. Be to, rūkantieji turi nusiteikti, jog šio įpročio privalės atsisakyti bent keletą savaičių prieš ir po operacijos, kadangi rūkymas apsunkina gijimo procesą.

Kada ir kokio galutinio rezultato galima tikėtis?

Kiekvieno paciento atvejis yra individualus, tačiau pooperacinis patinimas įprastai atslūgsta per mėnesį, o galutinio rezultato galima tikėtis praėjus 9–12 mėnesių po operacijos.

Nereikėtų baimintis, jog po operacijos veidas atrodys nenatūraliai, kad oda bus itin stangri, įtempta, veidas praras savitus bruožus – tai tik dar vienas mitas. Jei atliekamas pilnas veido patempimas, po operacijos oda tampa stangresnė bei lygesnė, žvilgsnis – atviresnis, o jeigu problema buvo pernelyg nukarusi kaklo oda, jos perteklius pašalinamas ir oda tarsi išlyginama.

Reikėtų nepamiršti, kad nieko nėra amžino, taigi ir šios operacijos rezultatas džiugins ne amžinai – vidutiniškai procedūrą pakartoti gali reikėti po 10 metų ar vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją