Žinoma, kad šis supermaistas pasižymi priešgrybelinėmis, antimikrobinėmis, antivirusinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, tačiau, ar jis iš tikrųjų gali padidinti krūtų dydį, ar tai tik dar vienas mitas?

Paklausėme gydytojų ir ieškojome, kokius tik pavyko rasti tyrimus, kad kartą ir visiems laikams patvirtintume arba paneigtume, ar bičių žiedadulkės yra stebuklingas krūtų didintojas, ar tik paprastas supermaistas?

Kas yra bičių žiedadulkės?

Nepaisant pavadinimo, bičių žiedadulkės nėra gaunamos iš bičių. Šis natūralus ingredientas, dar vadinamas bičių surinktomis žiedadulkėmis, yra gėlių žiedadulkių, nektaro, fermentų, medaus, vaško ir bičių išskyrų mišinys. Bitės, pasimaitinusios ir surinkusios žiedadulkes iš įvairių augalų, grąžina jas į avilį, kad aprūpintų šeimą maistu.

Bičių žiedadulkės, kaip maisto papildas, būna nuo gelsvai oranžinių iki tamsiai rudų granulių, miltelių ar kapsulių pavidalo, švelniai saldaus gėlių skonio.

Tikėtina, kad šį supermaistą matėte parduodamą skaidriuose indeliuose maisto papildų skyriuje, meniu kaip priedą prie kokteilių, acai dubenėlio ar salotų arba kaip sudedamąją dalį produktuose – nuo šokolado ir funkcinių gėrimų iki lūpų balzamo ir odos kremo.

Juk jis išpopuliarėjo kaip funkcinis maistas dėl didelės bioaktyvių junginių, tokių kaip baltymai, maistinės skaidulos, lipidai, angliavandeniai ir mineralai, koncentracijos. Be to, bičių žiedadulkės vadinamos tobulai visaverčiu maistu, nes jų sudėtyje yra daug antioksidantų (polifenoliai, flavonoidai, karotinoidai, vitaminai A, C ir E).

Bičių žiedadulkės yra vienas iš labiausiai maitinančių gamtos maisto produktų, kuriame yra beveik visos žmogui reikalingos maistinės medžiagos. Maistingųjų medžiagų jėgainė, kurioje yra aštuoniolika vitaminų, įskaitant B grupės vitaminų kompleksą, visos nepakeičiamosios aminorūgštys, riebalų rūgštys, RNR / DNR nukleorūgštys, fermentai ir mažiausiai 25 proc. baltymų.

Jos skatina organizmo, įskaitant kraują, nervų ir imuninę sistemas, augimą ir atstatymą. Tarsi jums reikėtų daugiau bičių žiedadulkių veiksmingumo įrodymų, naujausi tyrimai netgi parodė, kad bičių žiedadulkės gali padėti sumažinti ligų riziką, skatinti kraujotaką, atitolinti senėjimą, stiprinti imunitetą ir didinti fizinę bei protinę veiklą.

Ar bičių žiedadulkės gali padidinti krūtų dydį?

Ėmėmės šios paieškos skeptiškai nusiteikę, tačiau gauti ekspertų atsakymai iš tiesų buvo daug žadantys. Poveikis tikrai priklauso nuo žmogaus, bet taip, jos gali padidinti krūtų dydį. Krūtų audiniuose yra estrogenų receptorių, o bičių žiedadulkėse esantys fitoestrogenų junginiai jungiasi su šiais receptoriais, todėl gali skatinti krūties audinio augimą.

Prieš bėgdami ir griebdami visas bičių žiedadulkes nuo lentynų, žinokite, kad tai nereiškia, jog tarp bičių žiedadulkių vartojimo ir krūtų augimo yra tiesioginis ryšys, nes krūtų dydį lemia daugybė veiksnių.

Krūtų dydis ir vystymasis priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant genetiką, hormonus ir riebalų pasiskirstymą. Nėra jokių garantuotų metodų, kaip natūraliai padidinti krūtų dydį.

Bet kokiu atveju, prieš pradėdant vartoti bičių žiedadulkių papildą, gydytojai rekomendavo pasitarti su gydytoju ir atlikti savityrą, kad susipažintumėte su savo krūtų audiniais.

Apibendrinant galima teigti, kad nėra pakankamai įrodymų, patvirtinančių, jog papildžius mitybą bičių žiedadulkėmis pasikeis krūtų dydis, tačiau jos gali turėti įtakos hormonams, kurie savo ruožtu kai kuriems žmonėms gali turėti įtakos krūtų dydžiui.

Kaip bičių žiedadulkės veikia hormonus?

Bičių žiedadulkės yra vadinamasis fitoestrogenas, t. y. augalinis junginys, kuris imituoja estrogeną. Fitoestrogenai švelniai jungiasi prie estrogenų receptorių, todėl sukelia labai silpną estrogenų poveikį.

Fitoestrogenai gali būti naudingi sergant įvairiomis su hormonais susijusiomis ligomis – nuo su mėnesinėmis susijusių problemų iki net menopauzės problemų.

Pasak „Medical News Today“, fitoestrogenai gali padėti reguliuoti moterų hormonus, ypač artėjant menopauzei, o vieno tyrimo metu nustatyta, kad fitoestrogenai gali palengvinti perimenopauzės simptomus. Be to, 2002 m. tyrimu nustatyta, kad Femal (vaistažolių terapija, kurios sudėtyje yra bičių žiedadulkių, bičių pienelio ir piestelių) pagerino PMS simptomus, tokius kaip dirglumas ir pilvo pūtimas.

Ar yra kokia nors rizika vartojant bičių žiedadulkes?

Nors nėra žinoma jokių didelių neigiamų bičių žiedadulkių vartojimo aspektų, tačiau visada turėtumėte būti atsargūs pradėdami vartoti naują maisto papildą ir pirmiausia pasitarti su gydytoju. Vartojant bičių produktus egzistuoja alerginių reakcijų rizika.

Dauguma ekspertų rekomenduoja vengti bičių žiedadulkių, jei esate nėščia, be to, jos gali sukelti reakciją vartojant kartu su kitais vaistais ar žolelėmis, todėl verta pasikonsultuoti su savo gydytoju.

Šaltinis: theeverygirl.com