Tad nuo ko pradėti?

Ekspertai sutaria – oda ima senti jau nuo 20 metų, daugelis rekomenduoja anksti imtis prevencijos priemonių. Dermatologė Claire Chang teigia: „Savo pacientėms patariu pradėti naudoti ir senėjimą stabdančių kremų sulaukus 30 ir 40 m., kai mūsų oda ima prarasti kolageną.“

Siekiant sumažinti priešlaikinio senėjimo požymius, svarbiausia naudoti kremą nuo saulės. Saulė stipriai sendiną odą. „Sumaniausia odos priežiūra – tepti apsauginiu kremu nuo saulės – SPF50 ar net stipresniu, taip pat kasdien veidą drėkinti“, – teigia dermatlogė iš Naujojo Džersio Naana Boakye.

Kitas žingsnis – iš visų gausybės produktų išsirinkti tinkamiausią. N. Boayke ir daugelis odos priežiūros specialistų rekomenduoja kremus su retinoliu, retinilo esteriais ar retinaldehidu, kurie lygina raukšleles, stangrina odą.

Dermatologė aiškino: „Oksidacinis stresas, ultravioletiniai spinduliai sendina odą, formuodami tam tikrus fermentus, kurie mažina kolageno, elastino kiekį, todėl atsiranda pigmentacija, raukšlių. Kremai nuo raukšlių su įvairiomis vitamino A formomis skatina kolageno gamybą, užkerta kelią jo mažėjimui, nes didina pirmojo tipo kolageno gamybą.“ Kolagenas – baltymas, kuris suteikia odai elastingumo, stangrumo, todėl oda jaunatviškiau atrodo. Taigi pradėkite nuo retinolio.

Ne mažiaus svarbu – odos priežiūros priemonių eiliškumas. Nuplovus veidą rekomenduotinos tokios procedūros: ryte – eksfoliantas (šveitiklis), tonikas, serumas arba gelis, kremas, o tada – apsauginis kremas nuo saulės.

Vakare – šveitiklis, tonikas, serumas ar gelis, kremas, priemonė su vitaminu A. Turėkite omenyje, kad esminių komponentų koncentracija gali dirginti tam tikrus odos tipus, taigi pakanka žirnio dydžio vitamino A darinio.

Skaitydami kremų nuo raukšlių etiketes žiūrėkite, kad juose būtų hialurono rūgšties, antioksidantų (vitamino C ir vitamino E), glikolio rūgšties, peptidų ir keramidų.

Moteris, kremas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)