Žinau, jog iki pavasario dar tolokai, tačiau ne veltui sakoma – roges ruošk vasarą. Vos atšilus orams į gatves pradeda plūsti odinėmis striukėmis vilkinčių minios. Tai išties universalus, kiekvienoje spintoje ir dažname derinyje tiesiog būtinas drabužis. Įdomu tai, kad rasti bazinį odinį švarką ar striukę labai nelengva, tad kviečiu užmesti akį į subtilias tendencijos interpretacijas.

Ateinantį sezoną madingiausia bus trijų rūšių oda: vintažinė, lakuota ir gyvatės. Jei nedėvi odos – be vargo išsirinksi jos pakaitalą.

Vintažinė oda

Pastaruoju metu vintažas itin populiarėja didmiesčiuose, populiaru jį derinti su moderniais ar klasikiniais drabužiais, aksesuarais, taip sukuriant įdomią priešpriešą. Taip pat išlieka populiaru rengtis vintažiniais drabužiais nuo galvos iki kojų.

Tikrai neatsisakyčiau lengvai patrintos odos, lyg vietomis pablukusios, striukės, ją derinčiau su plataus kliošo kelnėmis ir smailianosiais batais. Arba, priešingai, žaisčiau kontrastais: prie megztinio aukštu kaklu ir siauro sijono bei super įspūdingų aulinių. Jei parduotuvėse kol kas nerandi vintažinių drabužių – nepamiršk mamos ar močiutės spintos ir niekada neaplenk dėvėtų drabužių parduotuvių – ten dažnai slypi neatrasti lobiai.

Gyvatės oda

Tai viena didžiausių ir ryškiausių tendencijų 2018 ir 2019 metais. Gyvatės odos aksesuarai ir drabužiai tapo labai pamėgti garsių moterų ir žinomų nuomonių formuotojų.

Ateinantį sezoną skatinčiau nebijoti eksperimentų – jei jau improvizuoti, tai improvizuoti. Ilgas gyvatės odos paltas gali būti tavo bilietas į stilingą pavasarį. Jis puikiai atrodys derinamas prie lengvos skandinaviškos aprangos ir grubių batų.

Lakuota oda

Žinomos pasaulio madistės dažnai renkasi odos pakaitalą PVC – tai blizgi sintetika, kitaip vadinama viniline oda. Tokie drabužiai dažnai būna labai ryškūs, blizgūs ir pastebimi.

Jei nedrįsti rinktis tokio palto – sijonas ar kelnės gali būti puiki pradžia. Ryškią spalvą ir blizgų paviršių gali nugesinti derindama juos su žemės spalvų storesne vilna.