Rusai visus reikalus sutvarkė per 28-ias antrojo kėlinio sekundes: 27:47 min. pasižymėjo Nikita Gusevas, o 28:14 min. įvartį greitoje kontratakoje pridėjo ir Vladislavas Gavrikovas.

Baigiantis mačui trečią kartą ritulį į tuščius varžovų vartus pasiuntė Ilja Kovalčiukas (59:39 min.).

Čekai, ypač antroje susitikimo dalyje, buvo aktyvesni ir surengė daugiau atakų – atliko 31 metimą į vartus prieš varžovų 22, bet rusų gynybos ir vartininko Vasilijaus Košečkino taip ir nepramušė.

Jiems nepadėjo ir tai, kad rusai dažniau žaidė mažumoje – 6 prieš 10 baudos minučių.

Neįtikėtina, bet visada favoritais laikomi Rusijos ledo ritulininkai į olimpiados finalą prasibrovė po 20 metų pertraukos – paskutinį kartą rungtynes dėl aukso rusai žaidė 1998 m. Nagane ir 0:1 pralaimėjo tai pačiai Čekijai.

Antrame pusfinalyje penktadienį lazdas, pirštines ir pačiūžas surems titulą ginanti Kanados rinktinė ir ketvirtfinalyje sensacingai olimpinius vicečempionus eliminavę Vokietijos atstovai.

Turnyro finalas numatytas sekmadienį 6 val. 10 min. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (445)