Praėjusią savaitę Tarptautinė tyrimų agentūra patvirtino teigiamą K. Valijevos dopingo testą.

15-metės organizme aptikta draudžiamos medžiagos trimetazidino – širdies veiklą stiprinančio preparato, kuris sportininkams gali suteikti neleistiną pranašumą prieš konkurentus dėl padidėjusios ištvermės ir energijos.

Pirmadienį CAS atmetė skundus dėl laikino K. Valijevos suspendavimo panaikinimo, taip sudarydamas rusei galimybę antradienį moterų dailiojo čiuožimo varžybose pademonstruoti savo trumpąją programą.

Žaidynių naujienas pateikiantis „Inside the games“ tinklalapis praneša, jog K. Valijeva pateikė versiją, kaip į organizmą pateko trimetazidinas.

„Jos versija – netyčinis vaistų, kurie skirti jos seneliui, pavartojimas“, – teigė Denisas Oswaldas, TOK Vykdomosios valdybos narys.

Trimetazinas yra draudžiamas tiek varžybų, tiek treniruočių procese.

Rusijos žiniasklaida pranešė, jog vaistai į K. Valijevos organizmą galėjo patekti dalinantis ta pačia vandens stikline su savo seneliu, kuris, kaip pranešama, vartoja vaistus širdžiai. Pastarasis paprastai vežioja anūkę į treniruotes.

Teigiama, jog viena CAS posėdžio dalyvių buvo K. Valijevos mama Alsu Valijeva. Be to, atletės teisininkų komanda tvirtino, jog trimetazidino koncentracija buvo „nereikšminga“.

K. Valijeva antradienį varžysis moterų dailiojo čiuožimo trumpojoje programoje.

D. Oswaldas teigė, jog gali praeiti kelios savaitės ar keli mėnesiai, kol bus priimtas pirminis sprendimas, ar K. Valijeva pažeidė antidopingo taisykles.

Bet koks sprendimas gali būti skundžiamas CAS, o tai reiškia, jog gali tekti ilgai laukti medalių ceremonijos tiek komandinėse varžybose, tiek asmeninėse varžybose, jei jose K. Valijeva užims prizinę vietą.

WADA prezidentas Witoldas Banka pirmadienį teigė, jog tie, kas nepilnamečiui tiekė draudžiamus preparatus, turėtų būti įkalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)