Slidininkės V. Kaminskos dopingo testas buvo darytas vasario 10-ą dieną, o jos organizme, anot Tarptautinės testavimo agentūros (ITA) rasta anabolinių steroidų ir dviejų kitų stimuliantų, kurie įtraukti į draudžiamų medžiagų sąrašą.

Nelaukusi, kol bus paskelbti diskvalifikacijos terminai, ketvirtadienį V. Kaminska visuomenę informavo baigianti savo profesionalios sportininkės karjerą.

Instagrame išplatintame viešame laiške ukrainietė tvirtino, kad išgyvena vieną iš dramatiškiausių savo gyvenimo momentų, tačiau dievagojosi tyčia steroidų ir stimuliantų nevartojusi. Tiesa, kaip jos organizme atsidūrė draudžiami preparatai, V. Kaminska įvardinti nesugebėjo.

Valentina Kaminska

„Mano karjera profesionaliame sporte staiga baigėsi. Skaudančia širdimi rašau šiuos žodžius ir iki dabar negaliu suvokti, kad viskas įvyko štai tokiu būdu. Tiesiog netikiu. Šokiruojanti naujiena apie mano dopingo testą žaidynėse – man tikra katastrofa ir beveik pasaulio pabaiga. Tai lyg šūvis iš branduolinio ginklo, kuris mane nušlavė nuo žemės paviršiaus. Skamba banaliai, tačiau aš niekada sąmoningai tokių medžiagų nevartočiau. Tai ne tik draudžiama – tai kvaila iš bet kurio sportininko pusės.

Deja, aš negalėsiu surinkti pakankamo kiekio įrodymų, kad pakovočiau dėl savo tiesos. Todėl man telieka išgyventi šį išbandymą ir tikėtis, kad už šį nusikaltimą, kurio nepadariau, negausiu „sunkiausios įmanomos bausmės“. Jaučiuosi kaip piktadarys, kuris padarė kažką siaubingo, tačiau pats nesupranta – kaip.

Visiems, kurie šiuo metu yra greta manęs sudėtingu gyvenimo etapu, esu labai dėkinga. O tų žmonių, kuriuos palietė ši nemaloni istorija, prašau atleidimo. Saugokite sveikatą ir būkite laimingi“, – rašė V. Kaminska.

Sportininkė iš Ukrainos yra antroji olimpietė, Pekino žiemos žaidynėse pagauta vartojusi dopingą. Pirmasis buvo praėjusią savaitę diskvalifikuotas slidininkas iš Irano Hosseinas Saveh-Shemshaki.

V. Kaminska šiose olimpinėse žaidynėse dalyvavo trijose rungtyse.

Moterų 10 km klasikiniu stiliumi rungtyje ji liko 79-oje pozicijoje, moterų sprinto kvalifikacijoje užėmė 70-ą, o su Ukrainos rinktine 4x5 km estafetėje – 18-ą vietą.

V. Kaminska anksčiau atstovavo Baltarusijai 2014 metų Sočio ir 2018 metų Pjongčango olimpinėse žaidynėse, o 2018 metų birželį pakeitė pilietybę į Ukrainos.

Priminsime, kad žiemos olimpinėse žaidynėse Pekine vis dar nebaigtas skandalingas dailiojo čiuožimo atstovės Kamilos Valijevos atvejis.

Nepaisant teigiamo dopingo testo, kuris buvo paimtas dar praėjusių metų gruodžio 25-ą dieną, 15-metei rusei buvo leista toliau varžytis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)