Tituluotas brolių duetas trečiadienį tarp 17 konkurentų tenkinosi penkta vieta.

Viltims kovoti dėl medalio kirto jau pirmasis važiavimas, kuriame latviai smarkiai atsiliko ne tik nuo dviejų Vokietijos ekipažų, bet ir antroje pagal pajėgumą grupėje startavusių bei tarp lyderių šovusių austrų Thomaso Steu bei Lorenzo Kollerio.

Po antrojo važiavimo broliai Šicai palypėjo iš šeštos į penktą poziciją, bet rimčiau pagrasinti pagrindiniams konkurentams nesugebėjo. Trečią kartą iš eilės olimpiniais čempionais tapusiems vokiečiams Tobiasui Wendliui ir Tobiasui Arltui jie pralaimėjo 0,833 sek.


Sidabrą pelnė kitas Vokietijos duetas Toni Eggertas ir Sascha Beneckenas (+0,099), o bronza atiteko Austrijos rogutininkams (+0,511).

Patyrusius tautiečius aplenkė ir ketvirtą vietą užėmęs antrasis Latvijos ekipažas Martinas Botas bei Robertas Plume (+0,865), debiutavęs olimpinėse žaidynėse.


Primename, kad 38-erių Juris ir dvejais metais jaunesnis Andris 2010 metais Vankuveryje tapo olimpiniais vicečempionais, o po ketverių metų Sočyje užsikabino bronzos medalius. Trečią vietą su tautiečiais broliai tuomet užėmė ir mišrioje estafetėje.

Pastarojoje rungtyje latviai dar galės pamėginti reabilituotis ir Pekine – startas laukia ketvirtadienį.

Toje pačioje trasoje penktadienį bus išdalinti vyrų skeletono medaliai – pagrindiniu favoritu laikomas Latvijos olimpinės rinktinės pažiba Martinas Dukuras, laimėjęs šio sezono pasaulio taurės varžybas.

Pekine pelnyti medalių latviams kol kas nepavyko. Lietuvos kaimynų olimpinę rinktinę sudaro 57 sportininkai, įskaitant vyrų ledo ritulio komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją