ROC rinktinė už savo nugaros paliko JAV ir Japonijos atstovus, atitinkamai iškovojusius olimpinius sidabro ir bronzos medalius.

Tikra sensacija tapusį keturgubą šuolį K. Valijeva laisvojoje programoje atliko tris kartus, pirmąjį – jau pačioje pasirodymo pradžioje.

Moterų dailiajame čiuožime itin sudėtingais laikomi keturgubi šuoliai 15-metei nėra naujiena, juos rusė atliko ir anksčiau. Suaugusiųjų varžybose ji pradėjo varžytis prieš mažiau nei pusmetį.

Kamila Valijeva

Net ir kritusi po trečio keturgubo šuolio, K. Valijeva pirmadienį už pasirodymą gavo 30 taškų daugiau nei antroje vietoje likusi Kaori Sakamoto.

Staiga žvaigžde tapusi 15-metė jau dabar savo „Instagram“ sekėjų minią padidino iki 231 tūkst. Jos sudėtingi šuoliai sužavėjo ne vieną, o pernai debiutavusi suaugusiųjų varžybose ji pagerino taškų pasaulio rekordą.

Pakeliui į trofėjų trumpojoje programoje Europos čempionate gruodžio mėnesį ji tapo pirmąja moterimi, surinkusia daugiau nei 90 taškų (90,45).

„Jos pasirodyme galime justi džiaugsmą, savitą išraišką visuose jos šuoliuose. Atrodo, kad kūnas ore nepaklūsta jokiems fizikos dėsniams. Neįsivaizduoju kaip ji kartu su technika išsaugoja šokyje subtilų nuoširdumą. Tai neįtikėtina“, – kalbėjo olimpinis čempionas ir BBC komentatorius Robinas Cousinsas.

Rusijos dailiajame čiuožime ir toliau išsaugoma čempioniška tradicija, kurioje triumfuoja vis jaunesnės sportininkės.

Paskutinės dvi olimpinės čempionės buvo Adelina Sotnikova (tuomet 17-os) ir Alina Zagitova (tuomet 15-os), o 2018 metais olimpinį sidabrą iškovojo tuomet 18-metė Jevgenija Medvedeva

Paskutiniame Europos čempionate pernai šalia K. Valijevos ant prizininkų pakylos lipo kitos dvi jos tautietės, 17-metės Ana Ščerbakova ir Aleksandra Trusova. Visos trys yra trenerės Eteri Tutberidzės auklėtinės ir pagrindinės favoritės laimėti medalius Pekine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)