Trečiadienį Tokijuje laisvąja programa finišavo duetų meninio plaukimo varžybos.

Kaip ir reikėjo tikėtis, aukso medalius iškovojo favoritės iš Rusijos olimpinio komiteto komandos Svetlana Kolesničenko ir Svetlana Romašina. Pastarajai tai buvo jau šeštasis olimpinis titulas per karjerą.

Į vorus laisvojoje programoje įsikūnijusios rusės užsidirbo 98,8 balo, o iš viso du jų pasirodymai buvo įvertinti 195,9 balų suma.


3,5 balo mažiau pelnė ir antrą vietą užėmė kinės Huang Xuechen ir Sun Wenyan, bronza atiteko ukrainietėms Martai Fiedinai bei Anastasijai Savčuk (189,5), kurios nuo pakylos per laisvąją programą nustūmė japones Yukiko Inui bei Megumu Yoshida (187,8).

Rusių dominavimas olimpinėje arenoje šioje sporto šakoje – totalus. Nuo pat 2000-ųjų Sidnėjaus žaidynių Rusijos atstovės tiek duetų, tiek komandų varžybose laimėjo absoliučiai visus aukso medalius.

Tokijuje meninio arba, kaip buvo įprasta vadinti anksčiau, sinchroninio plaukimo medaliai komandoms bus išdalinti šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)