Vienintelis Lietuvos šaulys Tokijo olimpinėse žaidynėse į šaudyklą grįžo dar kartą, bet jau su kitu ginklu.

Pirmoje rungtyje – šaudyme iš 10 m atstumo oriniu šautuvu – lietuvis užėmė 28-ąją vietą tarp 47 sportininkų, o pirmdienį alytiškis startavo kulkinio šaudymo šautuvu iš 50 m atstumo rungtyje. Iš kiekvienos padėties atliekama 40 šūvių.

Joje sportininkai šaudė iš trijų padėčių – gulėdami, klūpėdami ir stovėdami. Būtent šios rungties varžybose K. Girulis ir iškovojo olimpinį kelialapį, leidusį jam dalyvauti ir 10 m orinio šautuvo rungtyje.

Atrankoje K. Girulis klūpant surinko 385 taškus, gulint – 393, o stovint – 385 taškus. Iš viso lietuvis surinko 1163 taškus ir tarp 39 dalyvių užėmė 25-ą vietą.

„Rezultatas galėtų būti geresnis, tikėjomės gal 10 taškų daugiau, tam buvome pasiruošę. Šiandien sąlygos ir mano būklė tam nebuvo skirti. Taip jau turime. Nesu nusivylęs. Yra klaidų, apie kurias reikėtų pagalvoti, įvertinti ir atsiminti, kas įvyko. Tikrai jų ne tiek daug buvo, kad galima būtų sakyti, jog susimovėme ar neįvykdėme savo plano. Dirbome iki paskutinio šūvio“, – kalbėjo K. Girulis.

Anot šaulio, sudėtingiausia buvo pirmoje pozicijoje klupint, sumaišties įnešė ir gūsingas vėjas: „Tai sužiūrėti kartais buvo neįmanoma. Vėliavėlės akimirksniu pakeisdavo kryptį. Už tai toje pirmoje padėtyje buvo sudėtinga įsivažiuoti į ritmą, pavargdavau, jaudulys jautėsi, reikėjo sekti pulsą, reikėjo daug koncentracijos. Kai kuriuos šūvius buvo sunku paaiškinti, nes, atrodo, padarau viską teisingai, iššaunu centre, vėliavėlės rodo vieną kryptį, o šūvis – kitą. Buvo daug tokių nesuprantamų šūvių. Treneris taip pat nematė, kad kažkas būtų buvę blogai padėtyje. Vėjas darė savo, galbūt kitiems sekėsi su tuo susitvarkyti geriau nei man“.

Lietuvos olimpietis skirtingai nei kai kurie varžovai šaudė lėtai, susikaupęs, neskubėdamas. Paklaustas, ar nebuvo įtampos, kad nesuspės per 2 val. 30 min. iššauti visų šūvių, jis šyptelėjo – laiką sekė ir jau buvo paskaičiavęs savo tempą, tad ir skubėjimo jokio nebuvo.

Apibendrindamas savo pasirodymą Tokijo olimpinėse žaidynėse K. Girulis teigė esąas labai patenkintas. „Mano rezultatai – vidutiniai. Maksimumo nepadariau, ką karjeroje daręs. Tačiau apskritai džiaugiuosi, tai gera patirtis. Dabar žinome, kaip viskas vyksta. Žaidynių emocija – išskirtinė, to niekur kitur nepatirsi. Tai duoda daug pamąstymų, kaip reikia save nukreipti, pakeisti, kokias technikas ateityje taikyti. Manau, kad kitas tikslas tikrai bus Paryžiaus žaidynės, kaip ir visos kitos varžybos“, – sakė jis.

Į finalą pateko 8 taikliausi šauliai. Geriausią rezultatą pademonstravo Rusijos olimpinio komiteto atstovas Sergejus Kamenskis ir Kinas Changhongas Zhangas. Jų sąskaitoje – po 1183 taškus.

Įdomu, kad už aštuntuko ribos liko norvegas Henrikas Larsenas, užtikrintai pirmavęs po šaudant klūpint ir gulint padėčių. Tačiau stovint jis darė daug neleistinų klaidų ir galiausiai nusmuko į devintą poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)