Lietuvos neįgaliuosius tenisininkus treniruojanti Asta Kęstaitytė teigė, jog tiki savo auklėtiniais ir laukia jų pergalių šiame turnyre.

„Manau, kad neįgaliųjų teniso lygis Lietuvoje kasmet kyla. Visų pirma mūsų sportininkai vis tvirčiau jaučiasi įvairiuose turnyruose, galima sakyti, kad jie jau apšilo tarptautinėje arenoje. Kaip pavyzdį galiu paminėti šių metų pradžioje Turkijoje vykusias pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybas, kuriose mūsų komanda iškovojo ne vieną gražią pergalę“, - teigė trenerė A. Kęstaitytė.

Be to, anot trenerės, atsiranda vis daugiau žmonių su negalia, kurie išdrįsta į rankas paimti teniso raketę.

„Neįgaliųjų teniso masiškumas Lietuva iš lėto, bet auga. Žinoma, tas augimas galėtų būti spartesnis. Todėl manau, kad tokie turnyrai, kaip šis, vyksiantis Vilniuje, labai reikalingi. Vien jau tam, kad paskatintų žaisti tenisą kitus likimo skriaustus žmones“.

„Lithuanian Open“ prizų fondą sudaro 2 tūkstančiai JAV dolerių. ITF turnyrą organizuoja Lietuvos teniso sąjunga ir Vilniaus teniso akademija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją