VTA planuoja netrukus turėti daugiau nei 800 auklėtinių.

2008 metais įkurtoje akademijoje, šiandien didžiausioje teniso mokykloje šalyje, treniruojasi virš 600 jaunųjų tenisininkų. Dalis jų mokosi teniso, nes tai įdomi ir įvairiapusiškai lavinanti sporto šaka, kiti svajoja ir siekia profesionalaus tenisininko karjeros.

„Praėjusį sezoną jau sunkiai sutalpinome visus norinčius treniruotis mūsų akademijoje. Visos VTA treniruotėms skirtos aikštelės SEB arenoje buvo užpildytos vaikų grupėmis. Šiais metais teniso akademija turės dar daugiau aikštelių. O masiškumas akademijai reikalingas, nes tai suteikia galimybę atsirinkti daugiau gabių vaikų ir pasiekti sportinių aukštumų. Pagrindinis teniso akademijos tikslas yra kelti sportininkų meistriškumą, telkti profesionaliai dirbančius trenerius, siekti aukščiausių rezultatų, organizuoti kvalifikuotą ugdymo procesą, kurio metu galėtume atsirinkti gabiausius vaikus, kurie ateityje garsins akademijos vardą pasaulyje“, – teigė Vilniaus teniso akademijos direktorius ir Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Be abejo daug vaikų ir jaunimo į tenisą atėjo norėdami būti panašūs į ryškiausias Lietuvos ir užsienio žvaigždes.

„Pastebime, kad kai tik Ričardas Berankis ima laimėti, tai norinčių išbandyti tenisą skaičius iš kart šokteli aukštyn“, - džiaugėsi akademijos direktorius.

Vilniaus teniso akademija gali didžiuotis ne vienu tenisininku, savo pasiekimais garsinančiu Lietuvos vardą. Garsiausi akademijos nariai - tai 26-erių metų Lina Stančiūtė ir 18-metis Lukas Mugevičius.

Vilniaus teniso akademijos gretose yra ir daugiau jaunų žaidėjų, sėkmingai kovojančių turnyruose Lietuvoje ir užsienyje: Ignas Čipkus, Aleksandras Urbanavičius, Saulė Stanevičiūtė, Gabija Drūteikaitė, Paulina Bakaitė, Gerda Zykutė, Martynas Jurkonis, Joris Jurevičius, Lukas Saulis, kiti jaunieji talentai. Geriausi teniso akademijos auklėtiniai žaidžia už Lietuvos teniso rinktinę.

Nors Vilniaus teniso akademijos tikslas – sėkmingi auklėtinių pasirodymai varžybose, prie krūvių vaikai pratinami pamažu. Jie turi praeiti ugdymo ciklą, išmokti visą teniso abėcėlę. Tai trunka ne vienerius metus, o parengti tarptautinio lygio sportininką reikia didžiulių lėšų ir trenerių profesionalumo.

Vilniaus teniso akademijos treneriams vadovaujanti ir vaikams treniruočių programas sudaranti Edita Liachovičiūtė nusiteikusi optimistiškai.

„Vilniaus teniso akademija turi puikią treniruočių bazę. Šių metų spalio mėnesį arenos erdvės išsiplės, tad planuojame auklėtinių skaičių padidinti iki 800. Toks gausus auklėtinių skaičius ir apgalvota ugdymo sistema turėtų užtikrinti vis geresnius mūsų žaidėjų rezultatus ir išugdyti būsimus talentus“.

Jau dabar Vilniaus teniso akademija renka naujas teniso grupes. Treniruotės patiems mažiausiems tenisininkams vyks du kartus per savaitę nuo 18 iki 19 valandos. Tai - šio sezono naujovė, kuria siekiama, kad tėveliams būtų patogiau ir kad kuo daugiau mažųjų teniso aistruolių galėtų mokytis teniso abėcėlės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)