Prieš pusantros savaitės sužaidęs paskutinį sezono susitikimą, devyniolikmetis šiaulietis prisipažįsta, jog jo atostogos truko lygiai dvi dienas. „Tiesa, tarpušvenčiu grįšiu į Lietuvą, labai pasiilgau artimųjų, draugų.

Ta savaitė ir bus visos mano atostogos. Aišku, norėtųsi pailsėti kiek daugiau, tačiau vėlai pabaigiau šį sezoną, o prieš naująjį norisi pasiruošti kuo geriau. Tam reikia laiko. Su komanda juokaujame, kad pailsėsiu baigęs karjerą“, – juokauja metus 370-oje ATP reitingo vietoje pabaigęs lietuvis.

„Sezono rezultatus vertinu gerai. Tikėjausi patekti tarp penkių šimtų geriausių pasaulio tenisininkų, tad jei kalbėti apie reitingą, savo lūkesčius kažkiek viršijau. Treneris man neseniai prasitarė galvojęs apie top-400.

Dabar manau, kad galėjo būti dar kažkiek geriau, gaila, kad sezono viduryje reikalus kiek pagadino rankos trauma, kurios padarinius jaučiau 2 mėnesius.

Visgi, tie reitingo skaičiai kol kas nieko nereiškia. Tikrosios linksmybės prasidės kitais metais, kuomet teks ginti šiemet iškovotus taškus. Bet kokiu atveju mano tikslas – „Didžiojo kirčio“ turnyrai. Iš pradžių jų atrankos, o vėliau ir pagrindinės varžybos“, – pasakoja V. Gaubas.

2024 m. sezoną Lietuvos tenisininkas pasitiks su ta pačia komanda, jo treneriu ir toliau bus ispanas Guillermo Garcia-Lopezas, kuris prieš kiek daugiau nei 10 metų buvo užkopęs iki 23-ios ATP reitingo vietos.

„Aukščiausio lygio treneris, apie kurį galiu pasakyti tik pačius geriausius žodžius. Labai smulkmeniškas, sukaupęs daug patirties, gebantis ją perduoti. Džiaugiuosi mūsų pratęstu bendradarbiavimu. Liko ir tas pats fizinio rengimo treneris, o mano komandą dar papildė dietologas. Per pirmą sezoną profesionaliame tenise supratau, kad nesvarbių detalių čia nėra“.

Vilius Gaubas

Pirmosios kito sezono varžybos šiauliečiui bus 2024 m. vasario 3-4 dienomis „SEB arenoje“ Vilniuje vyksiantis Daviso taurės mačas tarp Lietuvos ir Sakartvelo tenisininkų.

„Bus smagu metus pradėti kartu su savo sirgaliais. Tiesą pasakius, man tikrai labai didelį įspūdį paliko Daviso taurės mačas Argentinoje prieš šios šalies rinktinę. Ne tik dėl to, kad man pavyko mesti iššūkį teniso pasaulio elitui priklausančiam Francisco Cerundolo (ATP-21). Turbūt labiausiai įstrigo atmosfera tribūnose, tai, kaip argentiniečiai palaiko savo rinktinę. Tikiuosi kažko panašaus ir vasarį Vilniuje“, – kalba tenisininkas.

Ar netruks žaidimo praktikos atvykus į Daviso taurės mačą?

„Aišku, būtų gerai sužaisti bent turnyrą ar du. Kita vertus, pasirengimo pabaigoje treniruotėse netrūks kontrolinių susitikimų, manau viskas bus gerai“.

Pasirengimą sezonui V. Gaubas pradeda fizinio pasirengimo treniruotėmis. „Ta pati kasmetinė klasika. Fizinis pasirengimas, vos vos teniso. Daugiausiai dėmesio kol kas skirsime kojų darbui, koordinacijai, akių darbui. Vėliau, jau teniso korte, norėčiau patobulinti žaidimą prie tinklo. Šiemet buvo nemažai situacijų, kuomet spausdavau varžovą žaisdamas prie galinės linijos, tačiau nesugebėdavau užsidaryti taško prie tinklo“.

Šiais metais tenisininkas laimėjo 3 ITF World Tennis Tour serijos turnyrus. Visgi, kitais metais tokių turnyrų V. Gaubo kalendoriuje jau bus gerokai mažiau.

„Šiemet žaidžiau daugiau ITF turnyrų, nes norėjau pasiekti reitingą, kuris leistų patekti į ATP „Challenger“ turnyrus. Pavyko tai padaryti, todėl kitais metais bus daugiau tokių turnyrų. Juolab, kad be stabilaus žaidimo juose patekti į didžiojo kirčio turnyrus yra labai sunku ar praktiškai neįmanoma“.

Vilius Gaubas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją