Antroji planetos raketė iš Serbijos pirmame rate 6:3, 6:3, 7:6 (7:4) susitvarkė su argentiniečiu Pedro Cachinu (ATP-68).

Po pirmojo seto kova buvo sustabdyta beveik pusantros valandos dėl lietaus.

Nors centrinis Vimbldono kortas turi užtraukiamą stogą, prieš jį panaudojant žolė spėjo sušlapti, ir organizatoriai delsė, kol aikštės danga vėl bus sausa.

Nekantrauti pradėjo ir žaidėjai: N. Džokovičius iš rūbinės buvo grįžęs į aikštę ir teatrališkai rankšluosčiu šluostė veją.

Galiausiai pastaroji nusausinta modernesnėmis priemonėmis: pasitelkus lapų pūstuvus.

Po mačo jau aštuntojo titulo Vimbldone siekiantis 36-erių serbas taip pat neskubėjo pasišalinti iš aikštyno, įteikęs dovaną su savo autografu neįgaliojo vėžimėlyje sėdinčiai mergaitei.

Jei šiemet N. Džokovičius triumfuotų dar kartą, jis susilygintų su rekordinius aštuonis kartus Vimbldono turnyrą laimėjusiu šveicaru Rogeriu Federeriu.

Iš viso 23 „Grand Slam“ trofėjus turintis Nole jau dabar yra visų laikų teniso rekordininkas pagal šį rodiklį. Šiemet jis laimėjo abu ligšiolinius „Didžiojo kirčio“ turnyrus: Australijos ir Prancūzijos atvirąsias pirmenybes.

Antrame rate serbas susitiks su australu Jordanu Thompsonu (ATP-70).

Tuo metu praėjusio sezono finalininkas Nickas Kyrgiosas pirmadienį pasitraukė iš kovos dėl riešo traumos.

28-erių australas (ATP-33) varžybas turėjo pradėti akistata su belgu Davidu Goffinu (ATP-123).

Dėl to, jog situaciją pagarsino kone paskutinę akimirką, N. Kyrgiosas susilaukė nemažai neigiamų replikų tiek žiniasklaidoje, tiek socialiniuose tinkluose.

Moterų varžybose pirmoji planetos raketė Iga Swiatek iš Lenkijos be vargo 6:1, 6:3 eliminavo kinę Lin Zhu (WTA-34).

Ginklus sudėti teko 38-erių Estijos veteranei Kaia Kanepi (WTA-101), kuri 6:7 (4:7), 4:6 neprilygo rusei Veronikai Kudermetovai (WTA-11).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją