Pirmuose dviejuose setuose prireikė pratęsimų – po kartą juose sėkmė lydėjo abu tenisininkus (1-1).

Trečiame sete, N. Djokovičiui pirmaujant 3:2, ėmė lyti, todėl teisėjai mačą centriniame korte nusprendė sustabdyti 15-ai minučių. Sugrįžęs ant korto serbas užbaigė pradėtą darbą ir išsiveržė į priekį 2-1.

Žaidimo skonį pajutęs Serbijos tenisininkas ketvirtame sete atliko du „break'us“ ir pelnytai tapo varžybų čempionu.

Rekordinį, dešimtą, kartą Vimbldono turnyre žaidęs 33-ejų šveicaras galėjo tapti daugiausiai kartų jį laimėjusiu tenisininku. Vis tik jo kraityje liko septyni šių varžybų trofėjai.

Abu žaidėjai finale susitiko ir praėjusiais metais. Tąkart taip pat pranašesnis buvo N. Djokovičius. Paskutinį kartą Vimbldone R. Federeris triumfavo 2012 metais.

Be to, tai buvo jubiliejinė, keturiasdešimta, šių sportininkų akistata. Tiek N. Djokovičius, tiek R. Federeris savo sąskaitose turi dabar po 20 pergalių.

Serbijos teniso žvaigždė per savo karjerą laimėjo jau 54-tą titulą ir 9-tą „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Šveicarijos „maestro“ skaičiai – kiek geresni: atitinkamai 86 ir 17.

Vimbldone triumfavęs N. Djokovičius savo kraitį papildė 2000 ATP reitingo taškų ir ir 1,88 mln., o R. Federeriui atiteko 1200 taškų ir 940 tūkst. svarų. Bendrą viso turnyro prizų fondą sudarė net 26,75 mln. svarų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)