Intriguojanti lietuvio ir latvio dvikova vyko Šveicarijos mieste Ženevoje startavusio ATP „World Tour 250“ serijos turnyro „The Banque Eric Sturdza Geneva Open“ pirmo rato mače ant grunto dangos.

Mūsiškis pralaimėjo po atkaklios dviejų setų kovos 5:7, 5:7 ir varžybas jau baigė.

Pirmo seto pradžia nieko blogo nežadėjo. Jau trečiame geime R. Berankis atliko „break'ą“, persvėrė santykį (2:1), pirmavo iki dešimto geimo savo padavimų (5:4) ir galėjo laimėti partiją. Tačiau E. Gulbis atliko „break'us“ dešimtame ir dvyliktame geimuose ir išplėšė pergalę sete 5:7.

Antro seto 11-a geimų vyko lygiai: taškus tenisininkai pelnydavo tik savo padavimais. 12-ame geime E. Gulbiui pirmaujant 6:5, R. Berankis klydo per savo „servus“, leido priešininkui atlikti „break'ą“, pralaimėjo ir partiją 5:7, ir mačą 0:2.

Dvikova truko 1 valandą 25 minutes ir 29 sekundes.

Patekimo į antrą varžybų ratą kaina – 20 ATP reitingo taškų ir 8515 eurų čekis. Tuo metu R. Berankis tenkinsis 5045 eurais.

Antrame rate E. Gulbis susitiks su 11-a pasaulio ir trečia šių varžybų rakete 27-erių metų kroatu Marinu Čiličiumi.

E. Gulbis dabar tarpusavio mačų su R. Berankiu serijoje pirmauja 1-0.

Rezultatas:

Ričardas Berankis (Lietuva, ATP-52) – Ernestas Gulbis (Latvija, ATP-76) – 5:7, 5:7.

Turnyro, kuris vyks gegužės 16-21 dienomis, bendrą prizų fondą sudaro 499 645 eurų, o čempionui be pagrindinio trofėjaus atiteks 250 ATP reitingo taškai ir 88,9 tūkst. eurų.

Dėl titulo Ženevoje taip pat grumsis tokio ryškumo tenisininkai kaip vietinių fanų numylėtinis šveicaras Stanislas Warinka (ATP-4), ispanas Davidas Ferreras (ATP-9) ar amerikietis Johnas Isneris (ATP-16).

Latvis 2014 metais ATP reitinge yra buvęs dešimtas. Jis žaidė šešiuose „ATP 250“ serijos turnyrų finaluose ir visus juos laimėjo (2010-2014 metais). R. Berankis yra laimėjęs septynis „Challenger“ serijos turnyrus, o E. Gulbis – keturis.

Per savo karjerą R. Berankis teniso kortuose uždirbo 1,6 mln. JAV dolerių, o latvis – 5,8 mln.).

Primename, kad viena didžiausių R. Berankio svajonių – kelialapis į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tam, kad patektų į jas, lietuviui iki birželio 6-os dienos ATP reitinge reikia išsilaikyti bent iki 70-75 vietos. Iki tol ATP dar keturis kartus skelbs reitingą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)