Pirmąsyk per savo karjerą į „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro pusfinalį prasibrovęs E. Gulbis nežada sustoti. „Novakas Djokovičius man skolingas. Bandysiu „išsimušti“ iš jo tą skolą“, iškart po kone idealiai sužaisto ir lengvai 6:3, 6:4, 6:2 laimėto ketvirtfinalio mačo su čeku Tomašu Berdychu (ATP-6) savo stiliumi pareiškė latvis.

Jis turėjo omenyje tai, kad dar 2008-aisiais būtent N. Djokovičius Paryžiuje užkirto tada dar vos 19-mečiui jam kelią į RG pusfinalį 7:5, 7:6 (7:3), 7:5.

Iš viso per iki šiol vykusias penkias N. Djokovičiaus ir E. Gulbio tarpusavio akistatas latviui visgi pavyko kartą švęsti pergalę 2009 m. jis nugalėjo serbą rezultatu 6:4, 6:4 pirmame varžybų Brisbene, Australijoje, rate. Kitus keturis sykius savo pranašumą įrodė Nole.

Penkias pergales iš eilės šių metų „Roland Garros“ turnyre pasiekęs E. Gulbis ne tik jau užsitikrino mažiausiai 720 ATP reitingo taškų ir 412,5 tūkst. eurų (1,4275 mln. Lt) premiją, bet ir kone per savaitę įsiveržė į teniso elitą. Jei anksčiau specialistai jį vadino tik talentingu žaidėju, kuris gali pateikti vieną-kitą staigmeną (kalbant nebūtinai tik apie rezultatus), tai paskutinėmis dienomis jis vis dažniau įvardijamas kaip grėsmė bet kuriam favoritui.

Ir ne veltui: po jo kojomis, be jau minėto T. Berdycho, Paryžiuje krito ir ketvirta pasaulio raketė šveicarų maestro Rogeris Federeris, ir patyręs čekas Radekas Štepanekas. Maža to, E. Gulbis šiemet Prancūzijoje apskritai dar nėra patyręs nė vieno pralaimėjimo: jis triumfavo tiek Marselyje, tiek Nicoje prieš RG startą vykusiuose ATP-250 serijos turnyruose. Bendras jo pergalių ir pralaimėjimų balansas 2014 metais šioje šalyje – 13:0!

„Prancūzija dabar yra turbūt antra mėgstamiausia mano šalis. Žinoma, po Latvijos“, – tokią savo statistiką šmaikščiai įvertino E. Gulbis.

Charizmatiškasis latvis – tikras lobis ne tik teniso žiūrovams, bet ir žurnalistams. Su jais E. Gulbis bendrauja itin tiesmukai, todėl neretai lepteli ir tai, kas yra ant liežuvio galo.

Nenuostabu, kad linksmas pokalbis išsirutuliojo ir po dvikovos su T. Berdychu vykusioje spaudos konferencijoje:

– Prieš kelerius metus teniso ekspertai teigė, kad jūs esate didis talentas, dabar..., – klausimą formulavo žurnalistas.

– Kurie ekspertai? – pertraukė jį E. Gulbis.

– Na, jų buvo keli, – nesutriko reporteris.

– Gerai, – sutiko latvis.

– Dabar jūsų talentas atsiskleidė. Bet kodėl tai taip ilgai užtrukote?, – pagaliau klausimą pateikė žurnalistas.

– Aš atsakiau į šį klausimą jau daug kartų. Kodėl aš taip ilgai užtrukau? Manau, maitinausi netinkamai ir laikiausi ne tos dietos. Visi klabėjo apie begliutenę dietą, o aš galiausiai atradau, kad man tinka dieta iš maisto, kuriame pilna gliuteno baltymo. Aš mėgstu valgyti daug majonezo, kečupo, nesveiko maisto, taigi taip radau balansą, – kandžiai pajuokavo E. Gulbis (N. Djokovičius 2011 m. pradėjo laikytis specialios dietos, nes sužinojo, kad yra alergiškas glitimui, ir jo rezultatų kreivė iškart pašoko į viršų – DELFI).

– Pažįsti Novaką labai gerai. Ko tikiesi iš būsimo pusfinalio? – atskriejo kitas klausimas.

– Ko tikiuosi? Iš savęs tikiuosi tokio paties gero ir agresyvaus žaidimo, o iš jo – stabilaus teniso, be klaidų ir lengvai atiduodamų taškų. Teks kovoti nuo pirmo iki paskutinio kamuoliuko.

Savo ruožtu N. Djokovičius tvirtino, kad pasitiki savo jėgomis, nors latvio forma šiuo metu yra išties įspūdinga.

„E. Gulbis žaidžia tikrai gerai ir užtikrintai. Bet man patinka mano šansai, nes paskutinės kelios savaitės ant grunto buvo labai geros. Be to, dvi laisvos dienos taip pat labai pravers ir padės tinkamai pasiruošti naujam iššūkiui“, – teigė jis.

Intriguojanti E. Gulbio ir antros planetos raketės N. Djokovičiaus pusfinalio dvikova numatyta penktadienį. Jos laikas dar bus patikslintas.

Primename, kad prestižinio „Grand Slam“ serijos turnyro „Roland Garros“ bendrą prizų fondą sudaro 25 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)