Papildomos investicijos leis išplėsti komplekso erdves iki 24,5 tūkst. m2.

Rudens pabaigoje komplekse jau veiks 21 uždara ir 8 atviros teniso aikštelės, keletas jų bus pritaikytos ir badmintono žaidimui. Anot areną valdančios UAB „Teniso pasaulis“ direktoriaus Kęstučio Faktorovičiaus, tai bus vienas didžiausių Europoje dengtų teniso kortų kompleksas ir didžiausias Baltijos šalyse, kuriame sportuoti galės ne tik teniso, skvošo, bet ir badmintono mėgėjai bei profesionalai.

Dėl komplekso daugiafunkciškumo, esant poreikiui, galima organizuoti nacionalines bei tarptautines varžybas, teikti sporto edukacijos programų, kvalifikacijos kėlimo bei sportininkų reabilitacijos paslaugas. Arenoje yra vykę Deviso taurės (Davis Cup) mačai, trečius metus organizuojamas Tarptautinės teniso federacijos (ITF) senjorų tarptautinis turnyras. Arenoje taip pat vyksta nacionaliniai ir tarptautiniai vaikų turnyrai, kuriuos rengia čia įsikūrusi Vilniaus teniso akademija, joje nuolat sportuoja daugiau kaip 600 vaikų.

Taip pat sudaromos sąlygos nemokamai žaisti neįgaliesiems, rengiami neįgaliųjų ITF turnyrai. Per metus arenoje įvyksta apie 50 mėgėjų ir vaikų turnyrų.

Kaip teigia K. Faktorovičius, nauji teniso kortai išsiskirs specialia danga, pagal užsakymą gaminama Šveicarijoje. 6 naujos aikštelės bus išklotos austu ir natūraliai dažytu kilimu, kuris komplekse leis užtikrinti minkštos teniso dangos entuziastų žaidimo poreikius.

Šalia teniso kortų įsikurs speciali 300 m2 fizinio pasirengimo salė, kurioje bus įrengti profesionalams bei aktyviai tenisą žaidžiantiems žmonėms pritaikyti pneumatiniai treniruokliai, padėsiantys gerinti savo fizinį pasirengimą ir siekti aukštesnių rezultatų varžybose. Tokių specifikacijų treniruokliai naudojami ruošiant tenisininkus geriausiose Amerikos teniso akademijose ir mokyklose.

Naujai statomi kortai suteiks galimybę po arenos stogu atsirasti dar vienai sporto šakai – badmintonui. Dvi teniso aikštelės bus transformuojamos į 8 badmintono aikšteles, kuriose vienu metu galės žaisti net 32 badmintono žaidėjai. Badmintono dangos, specialiai gaminamos Japonijoje, į Lietuvą atkeliaus lapkričio mėnesį.

SEB arena – daugiafunkcinis sporto, paslaugų ir sveikatingumo centras Vilniuje, kuriame šiuo metu veikia 15 uždarų ir 4 atviros teniso aikštelės, 4 skvošo salės, sporto klubas, fizioterapijos salės, viešbutis, restoranas, masažo kabinetai, grožio salonai bei specializuotos sporto inventoriaus parduotuvės. Per metus komplekse apsilanko daugiau nei 300 tūkst. lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)