Stebint 1,5 tūkst. centrinio „SEB arenos“ korto tribūnas užpildžiusių žiūrovų, tituluočiausia visų laikų Daviso taurės komanda kovoje dėl vietos finaliniame turnyre išsiveržė į priekį 2:0.

Tiesa, Sebastianui Kordai (ATP-33) aikštėje teko pavargti daugiau nei dvi valandas – Aleksejų Krutychą (ATP-342) jis palaužė 6:3, 6:7 (3:7), 6:4.

Po mačo 23-ejų nugalėtojas pagyrė oponentą už žaidimą antrame sete ir dėkojo savo komandos kapitonui Bobui Bryanui – buvusiam geriausiam pasaulio dvejetų žaidėjui – už patarimus, padėjusius grįžti į vėžes lemiamo seto metu.

Nors JAV tenisininkai rekordinius 32 kartus yra iškėlę Daviso taurę, paskutinį sykį tai įvyko dar 2007-aisiais – tad amerikiečiai nekantrauja.

„Laimėti Daviso taurę – labai sudėtinga, tai yra vienos seniausių varžybų tenise. Praeityje tai padariusios JAV rinktinės buvo neįtikėtinos. Tikiuosi, mes irgi pakovosime, man labai patinka ši mūsų komanda“, – sakė S. Korda.

Sėkmės atveju jo ekipa patektų tarp 16 finalininkų. Ateinantį rugsėjį lauks grupių etapas, o lapkritį – atkrintamosios varžybos Malagoje (Ispanija). Titulą gins Italijos tenisininkai.

Bet kol kas S. Korda dėkoja lietuviams už svetingą priėmimą ir žavisi „SEB arena“.

„Kiek čia iš viso yra aikščių, 29? Vau. Pasaulyje tokių uždarų bazių daug nerasi“, – atsiliepė žaidėjas.

Po jo į aikštę žengti turėjo T. Fritzas, bet jį Vilniuje pasivijo šlaunies trauma.

Iš Melburno, kur dar praėjusią savaitę žaidė atvirųjų Australijos pirmenybių ketvirtfinalyje su geriausiu planetos tenisininku Novaku Džokovičiumi, į Lietuvą skubėjusi pirmoji JAV raketė padėti savo komandai negalės.

„Jis labai gerai žaidė Australijoje, nužengė toli. Nors kelionė čia neabejotinai buvo sudėtinga, Tayloras yra labai įsitraukęs į mūsų komandos reikalus, puiku, kad turime jį šalia. Linkiu greičiau pasveikti“, – apie kolegą sakė S. Korda.

Tuo metu jam pralaimėjęs A. Krutychas teigė mėgavęsis žaidimu su gerokai aukščiau reitinguojamu varžovu ir atmosfera „SEB arenoje“.

Tiesa, Delfi paklaustas, kas jautė didesnį tribūnų palaikymą, 23-ejų ukrainietis akimirkai sudvejojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją