Jame po atkaklios ir permainingos trijų setų kovos triumfavo ir titulą apgynė lenkė Iga Swiatek (WTA-1), kuri 6:2, 5:7, 6:4 įveikė čekę Karoliną Muchovą (WTA-43).

Dvikova truko net 2 valandas 49 minutes.

Pirmąjį karjeroje „Didžiojo kirčio“ finalą žaidusi K. Muchova lemiamo seto pradžioje pirmavo 2:0, bet įgytos persvaros neišlaikė, o galiausiai paskutinio geimo pabaigoje padarė dvigubą klaidą ir pasiuntė I. Swiatek į ekstazę.

Neseniai 22-ąjį gimtadienį atšventusi Iga trofėjų į viršų Prancūzijos sostinėje kėlė jau trečią kartą (2020, 2022 ir 2023 min.). Ji dar yra laimėjusi ir „US Open“.

Nugalėtojai atiteko 2000 WTA reitingo taškų ir 2,3 milijono eurų. Finalininkė tenkinosi 1200 WTA reitingo taškų ir 1,15 mln. eurų premija.

Vyrų varžybų finalas numatytas sekmadienį. Jame raketes surems serbas Novakas Džokovičius (ATP-3) ir norvegas Casperas Ruudas (ATP-4).

Bendrą turnyro Paryžiuje prizų fondą sudaro 49,6 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją