Čempionų titulą ginsiantis N. Džokovičius atsisakė atskleisti, ar jis jau paskiepytas nuo koronaviruso. Toks yra reikalavimas visiems tenisininkams, kurie planuoja varžytis Melburne sausio 14-ą prasidėsiančiame turnyre.

„Australian Open“ dalyvių sąrašuose nėra 20-ies „Grand Slam“ titulų savininko, šveicaro Rogerio Federerio, kuris tęsia reabilitaciją po kelio operacijos. Turnyre nebus ir 2014 metų nugalėtojo Stanislaso Wawrinkos, kuris „Australian Open“ praleis dėl traumos.

Praėjusį mėnesį N. Džokovičiaus tėvas teigė, jog jo sūnus praleis Didžiojo kirčio turnyrą Australijoje, jei liks Viktorijos valstijos draudimas į šalį atvykti nevakcinuotiems asmenims.

Turnyro organizatoriai paneigė pranešimus, jog jie kreipėsi į Viktorijos valstijos pareigūnus dėl išimties 34-erių N. Džokovičiui.

„Visi „Australian Open“ žaidėjai, rėmėjai bei lydintis personalas turi būti paskiepyti. Bet koks teiginys, jog Australijos tenisas ieško spragų šiame procese, yra netiesa“, – teigiama turnyro organizatorių pranešime.

Jį sustiprino Viktorijos valstijos vicepremjeras Jamesas Merlino. „Tik medicinos išimtys galimos, bet ne išimtys privilegijuotiems tenisininkams“, – teigė politikas.

N. Džokovičius yra įtrauktas į Serbijos teniso rinktinę ATP taurėje, kurios varžybos vyks sausio 1-9 dienomis. Naujojo Pietų Velso valstija turėtų jam pritaikyti išimtį, jog nevakcinuotas serbas galėtų žaisti Sidnėjuje.

Be to, į Australiją atvykęs tenisininkas prieš tai turės 14 dienų praleisti karantine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)