„Prastą pradžią lėmė psichologiniai dalykai – tiesiog perdegiau. Tai buvo du blogiausi setai mano karjeroje. Nepavyko viskas, ką bandžiau“, – pirmojo pusvalandžio ant „Siemens“ arenos korto prisiminti nenorėjo L. Grigelis.

„Sunku žaisti, kai laimi du iš eilės setus, o varžovas klysta elementariausiose situacijose. Mane tai primigdė, – atviravo ukrainietis. – Vėliau Laurynas ėmė kabintis į mačą: nors norėjau jam sutrukdyti – to padaryti nepavyko, nes jis puikiai sužaidė keliuose epizoduose, o tai mane išvedė iš kantrybės“.

Lemiamą-penktą setą išplėšęs L. Grigelis netgi buvo įgijęs solidų pranašumą 3:1 ir turėjo ne vieną galimybę dar labiau nutolti, bet sėkmė lydėjo I. Marčenką, kuris laimėjo net 5 geimus iš eilės ir triumfavęs išlygino bendrą Deviso taurės akistatos rezultatą 1-1. Verta pažymėti, kad dvikova truko net 3 valandas ir 13 minučių.

„Lūžis buvo ketvirtame sete, kai atlikau „break‘ą“ – tuomet apsiraminau ir supratau, kad galiu grįžti į mačą ir laimėti“, – apie mačo eigą pasakojo ukrainietis.

„Baterijos tikrai neišseko, tiesiog varžovas turi daugiau patirties ir tai išnaudojo. Galėjau penktame sete atlikti antrą „break‘ą“, bet padariau apmaudžias dvi dvigubas klaidas ir paleidau galimybę iš savo rankų“, – pergalę lėmusius momentus prisiminė ir L. Grigelis.

Žaidžiant Ričardui Berankiui, žiūrovų buvo apie 3 tūkstančius, bet artėjant Lietuvos ir Serbijos rinktinių dvikovai Europos krepšinio čempionato pusfinalyje, jų sumažėjo perpus. Bet likę patys ištikimiausi prikėlė L. Grigelį lemiamai kovai.

„Lauri! Lauri!“, – nuolat skandavo ir saviškį „užvesti“ bandė šalies teniso mylėtojai.

„Publika buvo nuostabi. Tik jos dėka sugebėjau atsitiesti ir kovoti šiame mače. Fantastiškas jausmas“, – pagyrų būgnais ir skanduotėmis lietuvius palaikiusiems aistruoliams komplimentus dalijo tenisininkas.

Į atmintį sirgalių elgesys įstrigo ir Ukrainos tenisininkui. Tiesa, jis dažnai reiškė nepasitenkinimą ne vien žiūrovų elgesiu (triukšmu prieš paduodant kamuoliuką), bet ir pačių teisėjų darbu.

„Čia Deviso taurė – visada taip būna: nėra dėl ko pykti“, – paklaustas apie lietuvių sirgalius, ranka numojo I. Marčenka.

DELFI primena, kad dvejetų mačas šeštadienį prasidės 14.30 val., o lemiami vienetų mūšiai bus žaidžiami sekmadienį taip pat nuo 14.30 val.

Triumfavusi komanda išsaugos vietą pirmoje Europos-Afrikos zonos grupėje, o pralaimėjusioji metų pabaigoje išlikimo akistatoje grumsis prieš Slovėnijos tenisininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)