Trečiąją vietą pasaulio profesionalų reitinge užimantis 24-erių metų tenisininkas suspenduotas dviem mėnesiams (aštuonioms savaitėms) ir turės sumokėti papildomą 25 tūkst. JAV dolerių vertės baudą.

Tokių sankcijų rusų kilmės Vokietijos atstovas susilaukė už savo siautėjimą vasario pabaigoje Akapulke (Meksika) vykusiame turnyre. Po pralaimėjimo dvejetų varžybų aštuntfinalyje A. Zverevas absoliučiai nebesivaldė, koneveikė teisėją, o vėliau rakete ėmė daužyti jo bokštelį ir netgi kėlė grėsmę arbitro sveikatai.


Tąsyk olimpinis čempionatas buvo nubaustas 40 tūkst. JAV dolerių bauda, iš jo buvo atimti ir turnyre uždirbti pinigai.

Visgi įdėmiau išnagrinėjusi incidentą ATP komisija nusprendė, jog tokios bausmės tenisininkui nepakanka ir pritaikė papildomas sankcijas

Primename, kad iki šiol pastaraisiais metais pati griežčiausia suspendavimo bausmė tenise buvo skirta australui Nickui Kyrgiosui, 2019-aisiais taip pat atakavusiam teisėją ir sulaužiusiam dvi raketes. Tuomet N. Kyrgiosas buvo suspenduotas 16-ai savaičių.

N. Zverevas dėl skirtos nuobaudos gali apeliuoti iki kovo 11-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)