Dvikova truko 1 valandą ir 28 minutes.

Pirmame sete patikimai padavinėjusiems tenisininkams prireikė papildomo geimo – „tie-break“. Jame sėkmė lydėjo nė taško savo padavimų metu nepralaimėjusį N. Mahutą – 7:5.

Antras setas taip pat prasidėjo lygiai – 3:3, tačiau tada R. Berankis pralaimėjo geimą paduodamas, nors pirmavo 40:30. Tiesa, jau kitame geime lietuvis galėjo pataisyti savo padėtį, nes atsidūrė priekyje 40:30. Vis dėlto prancūzas atsilaikė ir, laimėjęs tris geimus iš eilės, šventė ir galutinę pergalę.

Beje, R. Berankis po kelių nesėkmingai sužaistų epizodų garsiai keiksnojo save.

Įdomu, kad N. Mahutas atliko net 12 „ace'ų“, o R. Berankis – nė vieno. Be to, lietuvis laimėjo tik 4 iš 43 taškų, kai varžovas padavė pirmu kamuoliuku (tai – tik 9 procentai).

Įveikęs šį barjerą mūsiškis būtų susitikęs su latviu Ernestu Gulbiu (ATP-23), kuris laimėjo prieš ispaną Roberto Bautistą-Agutą 6:3, 5:7, 6:4.

Nepaisant šios nesėkmės, R. Berankiui atiteko 32 ATP reitingo taškai ir 9535 eurų čekis.

Bendrą varžybų Marselyje prizų fondą sudaro 621,5 tūkst. eurų. Nugalėtojas susižers 250 ATP taškų ir 99545 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)