ATP penktadienį patvirtino, jog už rezultatus birželio pabaigoje Jungtinėje Karalystėje prasidėsiančiame turnyre nebus skiriami vyrų reitingo taškai.

Pagrindinės teniso organizacijos, kitaip nei daugumos kitų sporto šakų atvejų, dėl Rusijos invazijos nesiryžo išmesti agresorių valstybių atstovų iš tarptautinės arenos – jie tik traktuojami kaip neutralūs sportininkai.

Vis dėlto Vimbldono turnyro rengėjai savarankiškai nusprendė laikytis griežtesnės pozicijos.

„Bet kurios tautybės žaidėjų teisė dalyvauti varžybose mums yra fundamentali. Vimbldono sprendimas pamina ATP reitingo integralumo principus, todėl apgailestaudami nematome kitos išeities, kaip tik apskritai neskirti reitingo taškų šios vasaros turnyre.

Diskriminacija nepriimtina mūsų turnyrų sistemoje, apimančioje daugiau kaip 30 šalių. Po diskusijų su paveiktais žaidėjais priėjome išvados, kad jiems turėtų būti palikta teisė dalyvauti kaip neutraliems atletams, pasirašius atitinkamą deklaraciją. Tikimės, kad Vimbldonas dar pakeis savo taisykles rusų ir baltarusių atžvilgiu“, – rašoma ATP pranešime.

Vimbldono organizatoriai kol kas nesureagavo į tokį ATP žingsnį, galutinio sprendimo dar nepaskelbė ir moterų reitingą fiksuojanti WTA, kuri anksčiau taip pat kritikavo draudimą rusams ir baltarusiams pasirodyti ant angliškos žolės.

Vimbldono pozicija susilaukė prieštaringų vertinimų ir tarp pačių tenisininkų. Kai kurie iš pasaulio elito, pavyzdžiui, serbas Novakas Džokovičius, ispanas Rafaelis Nadalis ar britas Andy Murray, tikino, jog toks draudimas nėra sąžiningas nepaisant kruvino karo Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją