Prieš pat Vimbldono startą dešimtą vietą WTA reitinge užimanti D. Kasatkina pasiekė finalą Istburne, kur tik po atkaklios kovos nusileido Madison Keys iš JAV.

Darija dar prieš metus prisipažino esanti homoseksuali ir nuo to laiko nebegyvena Rusijoje – ji su savo antrąja puse, viešai pristatyta dailiojo čiuožimo atstove Natalija Zabijako reziduoja Dubajuje, JAE.

Nepaisant to, kad baiminasi grįžti į gimtinę, kur tos pačios lyties partnerystė nėra ledžiama, D. Kasatkina savo sprendimo nesigaili.

„Esant dabartiniam režimui man grįžti namo būtų pavojinga. Kai žmogui, kuris smerkia karą ir yra netradicinės orientacijos, grįžti man yra tiesiog neįmanoma.

Bet aš dėl to nesigailio nė vieno procento. Kai prasidėjo karas ir viskas virto pragaru, aš to pakelti nebegalėjau ir paprasčiausiai nusprendžiau, kad viskas, tegul eina jie velniop.

Nebegalėjau daugiau slėptis. Norėjau pranešti savo poziciją tiek dėl karo, tiek dėl seksualinės orientacijos, o tai mano šalyje buvo sudėtinga, nes ten būti homoseksualu yra nepriimtina. Tačiau pajaučiau, kad ant savo pečių nešu sunkią kurpinę su akmeninimis. Norėjosi ją kuo greičiau nusimesto.

Po viso to buvo tam tikros pasekmės, bet vienintelis dalykas, kuris man dabar rūpi – tai mano tėvai ir kad su jais viskas būtų gerai. Jie manimi didžiuojasi“, – interviu „The Times“ pasakojo tenisininkė.


Iki 1993 metų homoseksualumas Rusijoje buvo laikomas nusikaltimu, o iki 1999 metų psichine liga.

„Gyventi spintoje yra neįmanoma. Tai ir per sunku, ir neturi jokios prasmės. Gyventi taikoje su savimi yra vienintelis prasmingas dalykas, visa kita – niekalai“, – pernai vasarą rėžė D. Kasatkina.

Ji taip pat atvirai smerkia Rusijos vykdomą kruviną karą Ukrainoje.

„Noriu, kad karas baigtųsi“, – paklausta, ko labiausiai norėtų gyvenime, sakė ji, o tai, kas vyksta Ukrainoje, pavadino „visišku košmaru“.

„Negaliu tylėti ir apsimetinėti, kad viskas yra gerai. Noriu galėti gerbti save pasižiūrėjus į veidrodį. O jei būti geru žmogumi reiškia paaukoti savo namus, mano pasirinkimas yra būtent toks“, – aiškino ji.

Rusijoje karinės invazijos neleidžiama vadinti karu, ji įvardijama kaip „specialioji karinė operacija“. Už Rusijos karinės politikos kritiką šioje šalyje gresia ilgų metų laisvės atėmimo bausmės.

Profesionaliai tenisą nuo 2014-ųjų žaidžianti D. Kasatkina laimėjo šešis WTA turnyrus.

Primename, kad pernai Vimbldono organizatoriai rusų ir baltarusių į žolės kortus neįsileido, tačiau šiemet šį draudimą nuėmė.

Tiesa, Rusijos ir Baltarusijos tenisininkai dalyvauja tik kaip neutralūs atletai, be jokių nacionalinių simbolių. Be to, jie negali gauti ir jokios finansinės paramos iš savo šalies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją