Italijoje vykstančio turnyro antrame rate N. Kyrgiosas žaidė lemiamą setą su norvegu Casperu Ruudu, kai teisėjas už keiksmažodžius nubaudė australą.

Po emocijų protrūkio žaidėjas susirinko daiktus ir patraukė į rūbinę. Už nesportinį elgesį N. Kyrgiosas nubaustas 20 tūkst. eurų bauda ir neteko savo prizinių pinigų.

Iš jo buvo atimti 45 reitingo taškai, teko iš savo kišenės padengti apgyvendinimo išlaidas.

N. Kyrgiosas socialiniame tinkle „Instagram“ po visko paliko tokį įrašą: „Galėčiau pasakyti, kad buvo labai turininga diena. Emocijos dar mane geresniu. Noriu pasakyti, kad atmosfera buvo fantastiška. Labai gaila, kad turėjau anksčiau laiko išeiti. Atleisk, Roma, pasimatysime vėl, galbūt“.

Tenisininko karjeroje yra ne vienas įrašas su panašiais incidentais, o kovo mėnesį jis „Miami Open“ turnyre sugebėjo įsitraukti į konfliktą su sirgaliumi.

„Jis pats užsidirbo tą baudą, gavo, ko nusipelnęs“, – neabejojo norvegas C. Ruudas, paprašytas įvertinti incidentą Romoje. Anot jo, ATP organizacija turėtų imtis sankcijų.

„Nickas galvoja, kad gali daryti tai, ką nori. Jis tapo vis piktesnis ir piktesnis. Turėtų būti kažkokia rimta bausmė, galbūt turėtų būti diskvalifikuotas mažiausiai 6 mėnesiams“, – kalbėjo C. Ruudas.

Nusižengėlį netikėtai užstojo 20 kartų Didžiojo kirčio turnyrų nugalėtojas R. Federeris. Jis negalvoja, kad už tokius veiksmus žaidėja reikia suspenduoti.

„Jis tiesiog išėjo iš kortų. Ką jis padarė? Sužeidė kėdę? Mano galva, to nepakanka tokiai bausmei. Nulis taškų ir jis žino, kad tai klaida, kas nutiko“, – kalbėjo šveicaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)