Po pergalės N. Džokovičius krito korto dangos ir susiplėšė marškinėlius.

„Tiek daug noriu pasakyti, o tiek mažai (turiu) energijos“, – kalbėjo serbas, atsiimdamas „Cincinnati Open“ titulą, kuris tenisininkui yra trečiasis karjeroje.

„Finalas – tarsi amerikietiški kalneliai ir neabejotinai viena sunkiausių ir įdomiausių mano dvikovų karjeroje. Tiesą sakant, tai priminė „Didžiojo kirčio“ finalą“, – prisipažino 36-erių N. Džokovičius.

Ispanas antrame sete pirmavo 4-2, tačiau persvarą iššvaistė, padarė 4-ias neišprovokuotas klaidas ir kraują pajutęs serbas grįžo į kovą. Antro seto „tie-break'e“ nugalėjęs N. Džokovičius kovą perkėlė į lemiamą trečią setą.

Susinervinęs C. Alcarazas pertraukėlės metu trenkė dešinę ranką į plastikinę gėrimų dėžę, ispanui net prireikė medicininės pertraukėlės pirštui užklijuoti.

Lemiamame sete jau N. Džokovičius pirmavo 5-3, tačiau ispanas lygino rezultatą ir prireikė „13-o geimo“. Čia klasę ir šaltesnius nervus demonstravęs serbas pasiekė pergalę. Jis iškovojo 95-ąjį karjeroje ir 39-ąjį „Masters“ serijos titulą.

Novakas Džokovičius

Tai buvo pirmas N. Džokovičiaus turnyras JAV po to, kai nuo Covid-19 nesiskiepijusiam serbui JAV uždraudė patekti į šalies teritoriją.

Artėjančiame „US Open“ turnyre, kuris vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 10 dienomis, N. Džokovičius sieks 24-o „Didžiojo kirčio“ trofėjaus.

„Kiekviena mūsų akistata trunka ilgai. Tikėkimės, po kelių savaičių galėsime žaisti Niujorke“, – vylėsi 2-oji planetos raketė, tarp kurios ir ispanų talento skaičiuojant tarpusavio mačus šiuo metu lygybė 2-2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją