Savo žaidimu Australijos publiką sužavėjęs lietuvis tituluotam varžovui nusileido po garbingos 2 val. 12 min. trukusios kovos - 3:6, 4:6, 5:7.

Po susitikimo pajėgiausias Lietuvos tenisininkas teigė, kad nors ir pralaimėjo, tačiau džiaugiasi galėjęs dalyvauti šiame įspūdingame mače.

„Smagus buvo mačas. Nors nepavyko laimėti, tačiau džiaugiuosi, nes dar niekada nesu rungtyniavęs tokioje žiūrovų pilnoje aikštėje“.

Susitikimą R. Berankis pradėjo labai prastai (pirmame sete iš karto atsiliko 0:3), tačiau vėliau sugebėjo atsitiesti ir savo žaidimu įrodė, kad jo vieta yra planetos tenisininkų elite.

„Kiekvienas tenisininkas mačo pradžioje visuomet jaudinasi. Jaučiau jauduliuką ir aš, nes pirmą kartą žaidžiau su trečiąja pasaulio rakete, stebint tiek daug žiūrovų. Džiaugiuosi, kad nors ir vėliau, bet vis dėlto pavyko susitvarkyti su jauduliu“, - prisipažino R. Berankis.

Pagrindinėmis pralaimėjimo priežastimis 110-oji pasaulio raketė įvardijo klaidas ir patirties trūkumą.

„Svarbiais momentais neišnaudojau savo galimybių, priėmiau keletą netinkamų sprendimų ir, žinoma, jo (Andy Murray - DELFI) patirtis yra daug didesnė. Tai matėsi jo pasitikėjime ir žaidimo taktikoje. Yra daug kur dirbti, bet džiaugiamės, kad dabar jau žinome kuria kryptimi turime judėti“, - rungtynes analizavo tenisininkas.

R. Berankis pridūrė, kad tai buvo įsimintiniausias jo karjeros mačas, bei teigė, kad net ir po varginančių kovų jis sutaupė jėgų ir galėtų dar žaisti ir žaisti.

Trenerio Remigijaus Balžeko komentaras:

„Mačas buvo labai geras, Ričardas labai labai gerai kovojo. Įtampa buvo nuo pirmo iki pat paskutinio kamuolio. Ir žiūrėjosi gerai, ir žiūrovai buvo patenkinti, ir mes esame labai patenkinti.

Pradžioj jautėsi jaudulys Ričardo žaidime, nes kai žiūri apie 20 tūkst žiūrovų ir pirmą kartą žaidi tokiam didžiuliam korte, tai tas jaudulys, nori ar nenori, atsiranda. Bet po to atsikratė, bet, žinoma, patyrimo pritrūko keliuose epizoduose, o norint valdyt tokią situaciją reikia daug tokių mačų būti sužaidus.

Murray visada buvo priekyje, juk jis daug labiau patyręs tenisininkas ir, manau, kad jis dar turėjo rezervo, o Ričardas kovojo labai gerai, bet keletas išprovokuotų klaidelių ir nulėmė pralaimėjimą, ypač antrame sete, kai laiminėjo 4:2 ir pralaimėjo savo padavimus. Manau, kad čia tik patirties trūkumas.

Atmosfera buvo nereali - kai 20 tūkst. žiūrovų ploja už gražius taškus tiek Murray, tiek Ričardui, tikrai širdį virpina. Visą pasirodymą vertiname labai gerai. Aišku, dar norėjosi keletą etapų praeiti (juokiasi). Bet esame patenkinti, kad kūnas atlaiko krūvį ir žaidimas labai geras - Ričardas vėl grįžti į formą ir vėl pagauna savo žaidimą. Jei toliau taip seksis ir toliau taip dirbsim, tai ateitis nusimato gera. Bet reikia dar daug treniruotis, dar daug kur tobulėti ir artėti prie geriausių pasaulio žaidėjų. Toks ir yra mūsų tikslas“.

Po susitikimo treneris kalbėjosi tiek su A. Murray, tiek su jo treneriu, kurie gyrė R. Berankio žaidimą ir pakvietė kartu treniruotis vasario mėnesį Majamyje.

Savaitės viduryje tenisininkas su treneriu grįš į Lietuvą, kur pradės pasirengimą vasario 1 - 3 dienomis Šiauliuose vyksiančiam Daviso taurės mačui su Kipro rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)