PAR ir Lietuvos vyrų teniso rinktinių mače sekmadienį pirmieji į kortą žengė 23-ejų metų Ričardas Berankis, kuris ATP reitinge užima 143-ią vietą ir 33-ejų metų Rikas de Voestas (ATP-261).

Po pusketvirtos valandos kovos Ričardas palaužė varžovą rezultatu 6:2, 6:4, 5:7, 7:5. Po šios R. Berankio pergalės PAR ir Lietuvos rinktinių mačo rezultatas tapo lygus 2:2.

Mačo nugalėtojas paaiškės Lauryno Grigelio ir Ruano Roelofse'o akistatoje.

R. Berankio ir R. de Voesto dvikovos eiga

Ričardas sėkmingai pradėjo susitikimą - jau pirmų varžovo padavimų metu lietuvis laimėjo geimą. Savo padavimų metų geimas taip pat buvo laimėtas - 2:0. Iškart po to R. Berankis vėl šeimininkavo paduodant varžovui, tačiau nesugebėjo laimėti ketvirto geimo (3:1).

R. de Voestas savo padavimų metu beviltiškas - trečio jo bandymo metu Ričardas įsirašė dar vieną tašką. Dovanų paduodamas nedalinęs Ričardas užtikrintai pirmavo 5:1. Ketvirtuoju bandymu PAR tenisininkas pagaliu sugebėjo laimėti geimą savo padavimų metu, tačiau pirmą setą užtikrintai laimi Ričardas - 6:2.

Antro seto pradžioje lietuvis vėl laimėjo geimą paduodant varžovui, bet atidavė tašką savo bandymų metu. Po to jau Afrikos tenisininkas užtikrintai laimėjo geimą paduodamas ir pirmą kartą šiame mače išsiveržė į priekį (1:2). R. Berankis „sausai“ laimėjo geimą paduodamas, į priekį išsiveržė dar kartą šeimininkavęs varžovo padavimų metu, bei netrukus įtvirtino savo persvarą (4:2).

PAR ir Lietuvos tenisininkai vėliau savo padavimų metu neklydo, o tai garantavo R. Berankio pergalę antrame sete rezultatu 6:4. Po dviejų setų lietuvis priekyje - 2:0.

Trečio seto pradžioje nieko naujo - Ričardas vėl laimėjo geimą paduodant varžovui. Tačiau savo padavimų metų taško iškovoti nepavyko. R. Berankis įsiuto, kai, jo nuomone, teisėjai padarė akivaizdžią klaidą ir tašką skyrė afrikiečiui. R. de Voestas laimi savo padavimų metu ir, kaip ir antrame sete, išsiveržė į priekį (1:2). Po ilgai trukusio įnirtingo kito geimo lietuvis išlygino rezultatą.

Ričardą dar ne kartą į neviltį varė teisėjų sprendimai, o tenisininkai vėliau šiame sete laimėjo geimus savo padavimų metu (5:5). Atėjus lemiamam seto metui lietuvis turėjo keletą progų laimėti geimą paduodant varžovui, tačiau R. de Voestas atsilaikė. O iškart po to laimėjo ir setą (5:7) bei sušvelnino mačo rezultatą - R. Berankis pirmavo 2:1.

Ketvirto seto pirmą geimą afrikietis jau sugebėjo laimėti ir tai padarė „sausai“. Iniciatyvą mače perėmęs R. de Voestas laimėjo ir paduodant Ričardui. Bet lietuvis iškart laimėjo geimą varžovo padavimų metu (1:2). Du kartus dvigubas klaidas daręs Ričardas visgi sugebėjo laimėti geimą ir išlyginti rezultatą.

Po to tenisininkai savo padavimų metu klaidų nedarė (5:5). Dramatiško seto pabaigoje mūsiškis sugebėjo laimėti geimą paduodant varžovui, tad mačo baigtį galėjo nulemti savo padavimų metu. Tą jis ir padarė - laimėjo setą 7:5 bei mačą su R. de Voestu rezultatu 3:1.

Po dviejų dienų 2:1 pirmavo afrikiečiai

PAR ir Lietuvos rinktinių mače po dviejų dienų afrikiečiai išsiveržė į priekį 2:1.

Penktadienį, pirmą varžybų dieną, pirmi į kortą išėjo pirma Lietuvos raketė R. Berankis, ir 25-erių metų J. Andersenas (ATP-863). Mūsiškis nugalėjo varžovą po trijų setų kovos rezultatu 6:3, 7:6 (7:2), 6:3 ir iškovojo Lietuvos rinktinei pirmą tašką.

Antrame mače 22-ejų metų L. Grigelis (ATP-234) susigrūmė su R. de Voestu ir nusileido jam po itin atkaklios kovos – 6:7 (5:7), 6:7 (3:7), 6:2, 6:7 (4:7).

Antrą varžybų dieną vykusiame dvejetų susitikime mūsiškiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Rrdas Berankis ir Laurynas Grigelis stojo į kovą su 31-erių metų Ravenu Klaasenu (ATP dvejetų reitingo 26 vieta) ir J. Andersenu. Šeimininkai laimėjo šį susitikimą po keturių setų kovos rezultatu 3:6, 6:3, 6:3, 7:6.

PAR rinktinei neatstovauja lyderis Kevinas Andersonas, kuris ATP reitinge užima aukštą 19-ą vietą.

Dėl patekimo į pirmą Daviso taurės varžybų grupę lietuviams šių metų rugsėjo mėnesį teks kautis prieš Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę, kuri svečiuose 3:2 įveikė Suomijos komandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)