Varžybas atidarė pajėgiausio šalies tenisininko 25-erių Ričardo Berankio (ATP-74) ir kiek netikėtai antrąja ukrainiečių turnyro rakete tapusio 22-ejų metų Vladislavo Manafovo (ATP-441) akistata.

Kaip ir tikėtasi, nesunkią pergalę per 1 valandą ir 44 minutes šventė lietuvis – 6:4, 6:2, 6:2.

Mačo eiga:

Antrasis iš lietuvių į teniso kortą žengė 24-erių Laurynas Grigelis (ATP-228), kuriam teko grumtis su pirmąja varžovų rakete 28-erių Ilja Marčenka (ATP-117).

Po fantastiškai atkaklios ir permainingos kovos, kuri truko net 3 valandas ir 13 minučių, lietuviui teko pripažinti varžovo pranašumą – 0:6, 1:6, 7:6 (7:4), 6:4, 3:6.

Mačo eiga:

Lietuvos komandą be pajėgiausių tenisininkų dar sudaro 20-metis Lukas Mugevičius (ATP-623) ir 23-ejų metų Dovydas Šakinis (ATP-1518).

Ukrainos ekipa į mūsų šalį atvyko be stipriausių savo žaidėjų – 26-erių Aleksandro Dolgopolovo (ATP-35) ir 29-erių metų Sergejaus Stachovskio (ATP-53). Pirmasis yra traumuotas, o antrasis nusprendė žaisti asmeniniame turnyre.

Jų rinktinei dar atstovauja Denisas Molčanovas (ATP-309) ir 21-erių Maratas Deviatjarovas (ATP-649).

Lietuvos rinktinė „Deviso taurės“ reitinge užima 38-ą vietą, o Ukraina rikiuojasi dešimčia laiptelių aukščiau.

Triumfavusi komanda išsaugos vietą antroje pagal pajėgumą grupėje, o pralaimėjusioji metų pabaigoje išlikimo akistatoje grumsis prieš Slovėnijos tenisininkus.

Mūsiškiai į tokias Deviso taurės aukštumas pakilo po to, kai pernai 5:0 sutriuškino Norvegijos komandą, 3:2 palaužė Pietų Afrikos tenisininkus ir 3:2 įveikė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę.

Tačiau debiutas pirmoje grupėje nebuvo sėkmingas – Lietuvos tenisininkai Polocke 2:3 nusileido pajėgesnei Lenkijos komandai. Liepą lenkams pralaimėjo ir ukrainiečiai – 1:3.

Preliminarus tvarkaraštis:

Šeštadienis. Nuo 14.30 val.

Lukas Mugevičius ir Dovydas Šakinis – Denisas Molčanovas ir Maratas Deviatjarovas

Sekmadienis. Nuo 14.30 val.

Ričardas Berankis – Ilja Marčenka

Laurynas Grigelis – Vladislavas Manafovas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)