Tai bus antra šių tenisininkų akistata. R. Berankis prieš penkerius metus „Challenger“ serijos varžybose T. Kamkę nugalėjo rezultatu 7:5, 6:4. Lietuvis laikomas ir šios artėjančios dvikovos favoritu, nors ATP klasifikacijoje užima 113-ą vietą, o vokietis yra 75-as.

„To mačo gerai neprisimenu, nes jis buvo pakankamai seniai. Tačiau žinau, kad jis yra geras žaidėjas. Mėgsta stipriai mušti ir dažnai apibėginėja kamuoliuką. Tikiuosi sunkios kovos“, – mintimis apie artėjantį mačą dalijosi R.Berankis.

T. Kamke dažniausiai žaidžia ant grunto. Šis sezonas 27-erių metų vokiečiui kol kas klostosi ne itin sėkmingai – 19 pergalių ir 26 pralaimėjimai.

Vašingtono turnyro pirmą ratą įveikusiam tenisininkui atiteks 20 reitingo taškų, o antrame etape lauks akistata su Kroatijos atstovu Ivanu Dodigu (ATP 36), kuriam prieš kelias dienas Atlantoje R. Berankis pralaimėjo po trijų setų kovos.

„Šiuo metu tikrai negalvoju apie jokius kitus varžovus, išskyrus T. Kamkę“, – kalbėjo R. Berankis. – Atlantoje nežaidžiau taip, kaip norėčiau. Nepasinaudojau galimybėmis ir I. Dodigas buvo vertesnis pergalės. Dabar mano visos mintys apie pirmą ratą Vašingtone“.

R. Berankis Vašingtono teniso turnyre dalyvauja trečią kartą. Geriausias pasirodymas kol kas buvo praėjusiais metais, kai Lietuvos atstovas pirmame rate nugalėjo prancūzą Nicolasą Muhut. Tačiau antrame rate turėjo pripažinti amerikiečio Mardy Fisho pranašumą.

Šiemet čempiono titulą gins ukrainietis Aleksandras Dolgopolovas. Varžybose dalyvaus ir septinta pasaulio raketė Juanas Martinas del Potro iš Argentinos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)