Siekiant apriboti žmonių skaičių Niujorko aikštynuose nuspręsta pakeisti linijų teisėjus „Hawk Eye Live“ technologija.

Ar kamuoliukas nusileido aikštės ribose, gyvi žmonės stebės tik centriniuose Arthuro Ashe'o ir Louiso Armstrongo kortuose.

Ten linijų teisėjų pamainos bus keičiamos kas valandą.

Likusiose aikštėse automatikos priimtą sprendimą paskelbs bokštelio teisėjas, kuris neturės teisės jo pakeisti.

Primename, kad aukštos raiškos kamerų užfiksuotą vaizdą apdorojanti ir taip kamuoliuko skriejimo trajektoriją nustatanti „Hawk Eye“ technologija tenise naudojama kaip papildoma priemonė siekiant objektyvesnių sprendimų. Žaidėjams suteikiama teisė ginčyti linijų teisėjų sprendimus ribotą skaičių kartų prašant vaizdo peržiūros.

„US Open“ turėtų vykti rugpjūčio 30 – rugsėjo 13 dienomis. Nors turnyras vyks be žiūrovių, dalyvauti jame jau atsisakė tokie žaidėjai kaip ispanas Rafaelis Nadalis, australai Nickas Kyrgiosas ir Ashleigh Barty, šveicaras Stanas Wawrinka, prancūzas Jo-Wilfriedas Tsonga, vokietė Julia Gorges.

Niujorke nebus iš šveicarų maestro Rogerio Federerio, kuris atsigauna po dviejų kelio operacijų.

Įprastai atvirasis JAV čempionatas užbaigia kasmetinį keturių „Grand Slam“ serijos turnyrų ciklą, tačiau šįkart dėl pandemijos įvyko tik Australijos pirmenybės. Vimbldono turnyras Jungtinėje Karalystėje buvo atšauktas, o „Roland Garros“ Prancūzijoje perkeltas į rugsėjo pabaigą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)