38-erių metų veteranas prieš mačą su vienu geriausių tenisininkų istorijoje neskambėjo labai kovingai, davė pagarbą oponentui:

„Bandysiu pasimėgauti mūsų varžybomis. Tikiuosi, kad man pavyks bent pasispardyti. Djokovičius yra nuostabus žaidėjas, puikus čempionas. Net tai, ką jis vis dar dabar sugeba yra labai ypatinga.“

Nors vilčių daug nebuvo, S. Wawrinkas pasistengė. Pirmi du setai įtikinamai atiteko antrajai pasaulio raketei, tačiau trečiame sete serbas turėjo gerokai paplušėti prieš varžovą. Lygiai pasibaigusio seto lemtį nusprendė „tie-breaker‘is“, kurio metu 7:5 savo pranašumą įrodė Džokovičius.

Tai buvo 28-as kartas, kai šie tenisininkai susitinka. Iš tų partijų, vos 6-iose nugalėtoju tapo S. Wawrinkas.

N. Džokovičius su šia pergale užsitikrino savo vietą Vimbldono turnyro aštuntfinalyje. Įsimintinos šveicaro pergalės įvyko 2015 metų „Roland Garros“ ir 2016 metų „US Open“ finaluose.

Bendrą Vimbldono prizų fondą šiemet sudaro 44,7 mln. svarų sterlingų (51,99 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją