Abu pajėgiausi Lietuvos tenisininkai nusprendė nedalyvauti antrajame šių metų Deviso taurės mače, todėl rinktinėje liko vienintelis ATP reitinge figūruojantis žaidėjas – Dovydas Šakinis. Tiesa, ir jis dėl mokslų JAV paskutinį savo reitingo tašką uždirbo beveik prieš metus ir ATP rikiuotėje užima vos 1573-ią vietą.

Kartu su D. Šakiniu Lisabonos grunto aikštyne balandžio 5-7 d. Lietuvai atstovaus Lukas Mugevičius bei jaunieji Mantas Bugailiškis ir Kasparas Žemaitėlis.

Tuo tarpu šeimininkai Europos/Afrikos zonos II grupės mačui, kurio nugalėtojai paskutiniajame etape kovos dėl kelialapio į aukštesnę grupę, subūrė kone pajėgiausią rinktinę, kurioje – Joao Sousa (ATP-86), Gastao Eliasas (ATP-136), Pedro Sousa (ATP-233) ir Rui Machado (ATP-282).

R. Berankį treniruojantį Remigijų Balžeką lietuvių komandos kapitono pareigose laikinai pakeitęs R. Mugevičius pripažino, jog pasipriešinti tokiai galingai rinktinei, kovosiančiai namuose, daug šansų nėra.

„Nuotaikos būtų geresnės, jei į Portugaliją važiuoti reikėtų ne man, o R. Balžekui su R. Berankiu priešakyje ir stipresne kompanija. Kadangi jo nėra, teks šią pareigą atlikti man. Galima sakyti, kad mūsų komandoje nebus ATP reitingo žaidėjų. Su tokia sudėtimi daug tikėtis negalime. Gausime pamoką ateičiai, o jaunimas turės gerą progą apšilti kojas“, – apie kuklius komandos tikslus kalbėjo R. Mugevičius.

Anot Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidento Ramūno Grušo, lyderių sprendimą praleisti artėjančią Deviso taurės akistatą reikia gerbti ir pasitenkinti tuo, jog R. Berankis padėjo komandai įveikti Kiprą vasario pradžioje Šiauliuose. L. Grigelis į šį mačą neatvyko dėl sveikatos problemų.

„Sportininkai turi savų planų, jiems paprasčiausiai per daug sudėtinga dusyk metuose dėl rinktinės griauti savo tvarkaraščius. Pagrindinis mūsų tikslas jau įvykdytas, nugalėję Kiprą išsaugojome vietą II grupėje. Turėtume būti realistai ir suprasti, kad kol kas ši grupė labiausiai atitinka tikrą mūsų lygį“, – samprotavo R. Grušas.

Šiuo metu Lietuvoje nėra nei vieno atjaunėjusios šalies rinktinės žaidėjo. D. Šakinis mačui ruošiasi JAV, L. Mugevičius išsiųstas pagerinti sportinės formos žaidžiant ant grunto į Prancūziją, o M. Bugailiškis ir K. Žemaitėlis iškeliavę į jaunių turnyrą Uzbekistane.

Visa komanda į vieną vietą susirinks tik Lisabonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)