Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo tik rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas, Dovydas Šakinis ir Lukas Mugevičius.

„Riešo trauma yra rimtas dalykas, todėl Lauryno pasirinkimas yra teisingas“, - įvertino R. Balžekas.

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis irgi sirguliuoja, todėl į Šiaulius ketina atvykti tik vakarop. R. Berankis sunegalavo grįžęs iš Australijos, kur dalyvavo „Australian Open“ turnyre.

„Po tokio karščio mūsų laukė didelis šaltis – sušalome nusileidę Suomijoje, - pasakojo kapitonas. - Ričardui šiek tiek sukilo temperatūra, užsikimšo nosis. Dabar jau kiek geriau“.

R. Balžekas patikino, kad R.Berankis, net ir sirgdamas, tikrai atstovaus rinktinei Deviso taurėje.

Lietuvių situaciją gelbsti tai, kad Kipro rinktinėje nežais jų lyderis 27-erių metų Marcosas Baghdatis (ATP-35).

Ketvirtasis Lietuvos rinktinės žaidėjas paaiškės po mini turnyro, kuriame žais Kasparas Žemaitėlis, Tadas Babelis, Almantas Oželis ir Lukas Žvikas. Nugalėtojas prisijungs prie R. Berankio, L. Mugevičiaus ir D. Šakinio.

„Mūsų mintys – laimėti. To čia ir atvažiavome, - sakė R. Balžekas. - Nemanau, kad bus kažkokių baimių – Kipro rinktinė irgi labai jauna. Be to, atvažiuos Ričardas ir įkvėps visus pasitikėjimo. Apie Kipro rinktinę ne kažin ką galiu pasakyti – net „youtube“ nieko neradau. Pažiūrėsime, kaip treniruojasi ir bus aiškiau“.

Kipro rinktinė į Šiaulius atvyko vakar vakare. Komandos kapitonas Nickolas Papadopoulas apgailestavo, kad jų rinktinėje nebus M. Baghdačio, kuris Kiprui reiškia tiek pat, kiek Lietuvai R. Berankis: „Labai didelių vilčių neturime, tačiau ir rankų nenuleisim – kovosime“.

Deviso taurės maču, kuris vyks šį penktadienį-sekmadienį, vasario 1-3 dienomis, Šiaulių arenoje rūpinsis apie šimtas aptarnaujančio personalo žmonių. Šiuo metu jau yra 2800 žiūrovų – išdalinta apie 600 pakvietimų, o likusieji yra nusipirkę bilietus. Tikimasi, kad iki mačo pradžios žiūrovų bus dar daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)