Devyniolikmetis Lukas Mugevičius (ATP-907) į varžybas pateko dėka turimo ATP reitingo, o dvidešimtmetis Julius Tverijonas (ATP-1140) teisę žaisti Prezidento taurės pagrinde iškovojo įveikęs visus varžovus šių metų Lietuvos teniso čempionate. Dar du vardiniai kvietimai organizatorių sprendimu atiteko 22-ejų metų amžiaus Dovydui Šakiniui ir aštuoniolikmečiui Mantui Bugailiškiui.

„Suprantama norisi, kad mūsų tenisininkai turnyre pasirodytų kuo geriau. Juk nuo savų žaidėjų pasirodymo labai priklauso ir žiūrovų susidomėjimas turnyru, ir rėmėjų požiūris. Daugiausiai vilčių šiemet sieju su Luko Mugevičiaus ir Juliaus Tverijono žaidimu. Lukas paskutiniu metu daug žaidžia Futures serijos turnyruose, iš lėto kaupia savąjį ATP taškų kraitį. Štai ir Estijoje, įveikęs vieną varžovą, jis gana neblogai pasipriešino pajėgiausiam estų tenisininkui Jurgenui Zoppui“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

„Julius gi neturėjo lygių Lietuvos teniso čempionate, o to paties turnyro Taline pirmame rate jis tik po labai atkaklios kovos nusileido Italijos tenisininkui, metų pradžioje įveikusiam ir Lauryną Grigelį.“

Vilnietis Lukas Mugevičius treniruojasi Vilniaus teniso akademijoje. J. Tverijonas, D. Šakinis ir M. Bugailiškis teniso paslapčių mokėsi Šiaulių teniso mokykloje. Šiuo metu J. Tverijonas ir D. Šakinis mokosi ir žaidžią tenisą JAV. Pirmasis gina Džordžo Vašingtono universiteto, o antrasis – Dartmoutho koledžo spalvas.

Laurynas Grigelis, pernai iškovojęs pergales vienetų ir dvejetų turnyruose Vilniuje, kartelę mūsų tenisininkams iškelė labai aukštai. Vargu ar kam iš mūsiškių šiemet pavyks pakartoti Lauryno pasiekimą. Visgi man norisi palinkėti mūsų vyrams kuo daugiau pergalių ir kuo didesnės sėkmės“, – teigia L. Grušas.

Dar keli Lietuvos tenisininkai į pagrindines varžybas bandys prasimušti kvalifikaciniame turnyre.

Dvidešimt penktas Prezidento taurės turnyras Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne vyks liepos 28 – rugpjūčio 2 dienomis. Turnyro prizų fondas – 10 tūkstančių JAV dolerių.

Pirmasis turnyras Lietuvos Prezidento taurei laimėti Lietuvoje buvo surengtas 1931 metais. Varžybų organizavimas Lietuvos teniso sąjungos iniciatyva atnaujintas 1994 metais.

Šių metų turnyre žais daugiau nei 70 tenisininkų iš daugiau kaip 20 šalių. Šis turnyras yra didžiausias ir seniausias Baltijos šalyse ir yra vienintelis profesionalų vyrų teniso renginys Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją