Geriausia pasaulio raketė Novakas Džokovičius tiki, jog ilgai traumą gydęsis ispanas bus rimtas konkurentas pirmosiose „Didžiojo kirčio“ varžybose ir gali nustebinti ne vieną.

„Tiesą pasakius, aš visada iš Rafaelio Nadalio tikiuosi aukščiausio lygio žaidimo, – BBC teigė 36-erių N. Džokovičius. – Jį jau ne vieną kartą visi bandė nurašyti, taip pat ir su manimi. Mes ne vieną kartą sugrįžome ir parodėme, jog vis dar esame vieni geriausių.“

22 „Didžiojo kirčio“ titulus per karjerą susirinkęs ispanas pirmą kartą korte turėtų pasirodyti šį savaitgalį Brisbane.

„Jis ne toks žaidėjas, kuris sugrįžtu tik dėl to, kad sužaisti kelis mačus vidutiniame lygyje. Jis nori laimėti titulus, jis nori būti geriausiu, todėl jis pasiekė tokias aukštumas, kokias yra pasiekęs. Todėl jis laikomas teniso legenda.

Aš įsitikinęs, kad jo treniruotės ir pasiruošimas buvo atliekamas su tikslu laimėti dar vieną „Didžiojo kirčio“ titulą“, – optimistiškai apie kolegą kalbėjo Serbijos grandas.

R. Nadalis anksčiau yra minėjęs, kad 2024 metų sezonas jam gali būti paskutinis, po to, kai jam prireikė klubo operacijos, dėl kurios jis nuslinko iki 670-os vietos ATP reitinge.

„Australian Open“ turnyrą ispanas yra laimėjęs du kartus – 2009 ir 2022 metais, o prestižinį „French Open“ čempionatą jis yra laimėjęs rekordinį 14 sykių.

Carlosas Alcarazas (ATP-2), kuris trečiadienį Rijado korte susitiko N. Džokovičiumi, taip pat mano, jog R. Nadalis yra pasiruošęs vėl varžytis aukščiausiame lygyje.

„Mačiau keletą vaizdo įrašų, kuriuose jis praktikuojasi. Atrodo, jog jis šimtaprocentinėje formoje, – BBC citavo Rafos tautietį. – Iš kelių kitų žaidėjų girdėjau, kad jie treniravosi su R. Nadaliu per paskutines kelias savaites ir jie sakė, kad jis sugrįš su trenksmu. Manau, kad jis pasiruošęs padaryti daug šiais metais.“

Carlozas Alcarazas, Rafaelis Nadalis

2024 metų „Australian Open“ turnyras prasidės sausio 14 dieną, Melburne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją