„Kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau. Jaučiu, kad koja stiprėja po operacijos. Pradėjau gana rimtai sportuoti, apie 70 procentų iš savęs jau „spaudžiu“. Kas dieną vis daugiau ir daugiau stengiuosi“, - sakė R. Berankis.

Apie R. Berankio reabilitaciją ir ateities planus – išsamiau DELFI.TV vaizdo reportaže.

„Kitą savaitę išvykstame į „Davis Cup“ turnyrą Bulgarijoje. Matysiu, kaip jausiuosi. Viskas priklausys nuo (operuotos) kojos būklės. Iki šiol dar vyksta reabilitacijos procesas, bet gydytojai jau leidžia ir sportuoti, ir žaisti rimčiau“, - optimizmo nestokojo po operacijos atsigaunantis tenisininkas.

Gerą tenisininko sportinę formą taip pat patvirtino ir jo treneris Remigijus Balžekas.

„Labiausiai už viską norime, kad traumos paliktų mus ramybėje. Specialistai sako, kad Ričardas jau gali dalyvauti varžybose, tačiau kol kas jis nežaidžia maksimaliai. Prireiks laiko, kol jis įgaus optimalią formą. Jeigu tik būsime sveiki, net neabejoju, kad susigrąžinsime viską, ką praradome. Pirmos varžybos bus už Lietuvos rinktinę Daviso taurėje“, - sako R. Balžekas.

Lietuvoje R. Berankis pabus vos kelias dienas ir jau sekmadienį išvyks į Bulgariją, kur gins Lietuvos garbę Daviso taurės, Europos-Afrikos III grupės varžybose. Po Daviso taurės jis vyks žaisti į Italiją (Romą), o vėliau dalyvaus prestižiniame „Didžiojo kirčio“ „French Open“ turnyre.

Į ATP reitingo šimtuką R. Berankis pateko 2010 m. lapkričio 29 d., jame išsilaikė 27 savaites ir aukščiausiai buvo užkopęs iki 73-čios vietos. Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas ATP reitinge šuo metu užima 174-ą vietą.

Nepaisant patirtos traumos R. Berankis nepraranda vilties gauti ir vardinį kvietimą į šiemet Londone įvyksiančias vasaros olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)