A. Murray neketina pro pirštus žiūrėti į „Australian Open“ šešioliktfinalyje laukiančią kovą su R. Berankiu.

Ketvirtadienį britą treniruojantis buvęs geriausias pasaulio tenisininkas, legendinis Ivanas Lendlas iš tribūnų akylai stebėjo dalį R. Berankio mačo su 29 metų vokiečiu Florianu Mayeriu (ATP-28), kurį lietuvis laimėjo triuškinančiu rezultatu 6:2, 6:3, 6:1.

R. Balžekas: žaisti su olimpiniu čempionu – didelė garbė

„Užtenka pažiūrėti į rezultatą, ir daugiau jokie komentarai nereikalingi, – apie auklėtinio pasirodymą atsiliepė R. Balžekas. – O kalbant rimtai, Ričardo žaidimas buvo labai solidus nuo pat pirmo taško. Žinojome, kaip reikia žaisti prieš F. Mayerį, ir šiandien viskas pavyko labai gerai. Norėjome nuo pat pradžių spausti varžovą, galingai priimti jo padavimus, ypač antrąjį, ir iš karto užspausti. Galbūt šiandien Ričardas šiek tiek per daug bandė žaisti per kairę pusę, nes planavome žaisti labiau per dešinę, bet iš esmės sumanymas pasitvirtino: oponentas nespėjo reaguoti“.

Panašu, kad Melburne dienomis kepinantis 40 laipsnių karštis neišsekino R. Berankio: kiekviename iš penkių mačų, sužaistų „Australian Open“ turnyre (įskaitant kvalifikaciją), vilnietis kovojo vis galingiau ir galingiau.

„Ričardo forma – gera, svarbiausia, kad kūnas atlaiko, nors ir labai karšta, žaidėjus kamuoja dehidratacija. Bet Ričardas laikosi gerai, ir jo forma kasdien gerėja. Bus labai įdomu pasižiūrėti jo mačą su A. Murray“, – sakė R. Balžekas.

Nors šie tenisininkai iki šiol aikštėje nebuvo susitikę (A. Murray bus aukščiausią reitingą turintis oponentas, su kuriuo yra tekę varžytis R. Berankiui), atvirajam Australijos čempionatui jie ruošėsi kartu. Brisbane lietuvis ir britas surengė keturias bendras treniruotes, todėl A. Murray teigė jau šiek tiek pažįstantis R. Berankio žaidimą. R. Balžekas šio fakto nesureikšmino.

„Treniruotės yra viena, o čia – visai kas kita. Tik tiek, kad šįsyk galbūt nebus įprasto jaudulio, kuris apima, kuomet pirmą kartą susitinkama su labai galingu žaidėju. Nemanau, kad Ričardas bus įsitempęs. Žinoma, žaisti su olimpiniu čempionu, JAV atvirojo čempionato nugalėtoju – didelė garbė. Bet kiekvienas žaidėjas stengiasi daryti savo, todėl išskirtinių emocijų nejaučiame. Mums reikia stengtis, kad patys priartėtume prie geriausių žaidėjų“, – pažymėjo treneris.

Regis, jaudulys prieš laukiantį istorinį mačą R. Berankio tikrai pernelyg nekamuoja: po pergalės prieš F. Mayerį prasiblaškyti jis su R. Balžeku nuėjo į kino teatrą.

Remigijus Balžekas ir Ričardas Berankis

A. Murray: mačas bus sunkus

„Žaisti tokiame karštyje - labai sunku, todėl geriausia viską sutvarkyti per tris setus. Be to, kuo ilgiau žaidžiamas kiekvienas taškas, tuo kojos tampa sunkesnės. Todėl reikia diktuoti savo žaidimą ir kontroliuoti taškus, kitaip labai greitai pavargsi“, - po mačo su J. Sousa (6:2, 6:2, 6:4) kalbėjo A. Murray.

Paklaustas, ką žino apie kito rato varžovą R. Berankį, škotas pirmiausia pažymėjo, kad neseniai su juo kartu treniravosi Brisbane.

„Aš pakankamai daug kartu su juo treniravausi. R. Berankis - tikras juodadarbis. Paskutiniais metais jis buvo patyręs kelias traumas, tačiau mačas su juo bus sunkus“, - tikino 25-erių metų A. Murray.

„Jis mėgsta žaidimą ant galinės linijos ir muša kamuoliukus labai stipriai. R. Berankis - puikus vaikinas, todėl džiaugiuosi, kad jam čia sekasi. Jis nėra aukštas, bet korte būna labai agresyvus ir žaidžia išties gerai“, - teigė A. Murray.

„Australian Open“ šešioliktfinalio mačas tarp A. Murray ir R. Berankio numatytas naktį iš penktadienio į šeštadienį. Tikslus dvikovas laikas bus paskelbtas kiek vėliau.

Pergalės šioje dvikovoje kaina - bilietas į aštuntfinalį, dar 90, o iš viso - 180, ATP reitingo taškų ir 131,5 tūkst JAV dolerių premija.

A. Murray ir R. Berankio poros nugalėtojo aštuntfinalyje lauks akistata arba su 28-erių metų prancūzu Gillesu Simonu (ATP-16), arba su dvejais metais jaunesniu jo tautiečiu Galiu Monfilsu (ATP-86).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)