Pirmi kovas pradėjo 40-mečiai tenisininkai. Pirmas pergales šventė Lietuvos tenisininkai Darius Augustinaitis ir Viktoras Gasiūnas. D. Augustinaitis pirmame mače rezultatu 6:3, 6:0 nugalėjo Latvijos tenisininką Ainarą Upenieką, o V. Gasiūnas rezultatu 6:3, 6:0 nugalėjo lenką Gerardą Wilanowskį.

Ne taip sėkmingai pirmi mačai susiklostė Donatui Butinavičiui ir Mindaugui Žemaitėliui. Pernai į turnyro ketvirtfinalį patekęs D. Butinavičius nesugebėjo pasipriešinti Olandijos atstovui Desmondui Du Parandui, kuris praėjusiais metais buvo pakilęs į 15-ą vietą pasauliniame reitinge (1:6, 0:6), o M. Žemaitėlis rezultatu 3:6, 4:6 nusileido estui Erlendui Pakkui, dalyvaujančiam šiame turnyre jau ketvirtą kartą.

Penktadienį turnyrą pradės dar 34 lietuviai. Tarp jų - pirmas pagal skirstymą turnyre Vytas Matuliauskas, 56-a pasaulio raketė amžiaus grupėje virš 65 metų Petras Vozbutas ir praėjusių metų antros vietos laimėtojas amžiaus grupėje virš 60 metų Vidmantas Damalakas.

Šeštadienį prasidės moterų vienetų ir vyrų dvejetų turnyrai. Moterų turnyre daugiausiai tikimasi iš praėjusių metų čempionių - pirmos pagal skirstymą turnyre Eglės Jurkevičienės (amžiaus grupė +40) ir Gabrielės Lencinos - 11-as reitingas pasaulyje amžiaus grupėje virš 35 metų.

ITF tarptautinis antros kategorijos senjorų teniso turnyras „Vilnius Cup 2015“ tęsis iki pirmadienio, sausio 26 dienos. Iš viso turnyro metu bus sužaista daugiau nei 200 mačų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)