Šeimininkai startavo nesėkmingai: antroji mūsų šalies raketė Vilius Gaubas (ATP-366) po atkaklios kovos 3:6, 6:1, 5:7 nusileido pajėgiausiam varžovų žaidėjui Sabai Purtseladzei (ATP-450).

Permaininga dvikova truko 1 valandą 57 minutes.

19-metis lietuvis trečio seto pradžioje turėjo iniciatyvą savo rankose ir pirmavo 2:0, bet finišuoti pergalingai nesugebėjo.

V. Gaubas sakė, kad tai – bene skaudžiausias jo pralaimėjimas Daviso taurėje: „Ypač nesmagu, kad patyriau jį savo žiūrovų akivaizdoje, turėdamas tokį palaikymą. Ypač nesėkmingai man susiklostė trečio seto vidurys. Atrodė, kad galiu galiu palaužti varžovą, tačiau vietoje to praradau iniciatyvą. Vėliau pavyko grįžti į mačą, tačiau tai kainavo nemažai jėgų. Visgi pačioje pabaigoje varžovas sužaidė kiek sėkmingiau ir iškovojo pergalę“.

Iškart po to vyko Ričardo Berankio (ATP-248) ir Zuros Tkemaladzės (ATP-721) akistata.

Geriausias Lietuvos tenisininkas parodė savo klasę, laimėjo 6:2, 6:2 ir išlygino rezultatą po pirmosios dienos (1:1).

Dominavęs lietuvis reikalus sutvarkė per 1 val. 31 min.

„Manau, kad pakankamai užtikrintai kontroliavau susitikimą. Pirmame sete buvo ilgesnių geimų, mat nieko nežinojau apie varžovo žaidimą. Teko analizuoti jį tiesiog būnant korte. Antras setas jau buvo lengvesnis, nors šiaip Tkemaladzės žaidimas man paliko visai neblogą įspūdį. Už palaikymą noriu labai padėkoti žiūrovams. Tikrai didelis malonumas žaisti tokioje atmosferoje“, – po susitikimo kalbėjo R. Berankis.

Sekmadienio vidurdienį startuos dvejetų susitikimas, kuriame Edas Butvilas (ATP-638) ir Tadas Babelis susirems su Aleksandru Metreveli (ATP-882) ir Aleksandru Bakši (ATP-904).

Vėliau dar žais R. Berankis ir S. Purtseladzė bei V. Gaubas ir Z. Tkemaladzė.

Tiesa, visų šių susitikimų dalyviai, rinktinių kapitonų sprendimu, dar gali būti pakeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją