Pirmieji nugalėtojai paaiškėjo mišrioje grupėje. Penkias varžovų poras įveikė ir pirmąją vietą užėmė Eglės Jurkevičienės ir Andriaus Morkūno duetas. Permainingoje kovoje jie 10-7 įveikė Ugnės Černiūtės ir Mažvydo Beigos porą.

Daiva Uosytė ir Gintautas Galvanauskas mažajame finale 9-5 įveikė Violetos Matulaitienės ir Vidmanto Bumbulio duetą.

Verta pažymėti, kad finale žaidusio A. Morkūno dar laukė vyrų dvejetų pusfinalis, tačiau jo porininkė E. Jurkevičienė teigė, kad A. Morkūnas netinginiavo ir jėgų būsimoms kovoms netausojo ir kai reikėdavo „patempdavo“ porininkę.

„Šiandien žaidėme kupini jėgų, nes didelio pasipriešinimo iki finalo nesulaukėme, bet galbūt tai ir pakišo koją. Atsipalaidavau ir labai prastai pradėjau mačą. Laimė, porininkas tada mane pridengė“, – kalbėjo nugalėtoja.

E. Jurkevičienė teniso turnyrų finaluose dažna viešnia, tačiau savo sėkmės paslapties lengvai neišdavė.

„Gal patirtis. Net nežinau. Koncentracija ir tikėjimas savo jėgomis – tai labai svarbu. Labai norėjo šiandien nugalėti“, – pasakojo E. Jurkevičienė.

Sidabras – keturiolikmečiui

Profesionalų grupėje žaidė tik vyrų poros. Vienas poros žaidėjas privalėjo turėti bent jau Lietuvos teniso čempionato patirties.

Pirmą vietą užėmė stipriausiųjų grupėje Tado Skairio ir Algirdo Draugelio tandemas. Finale jie 9-6 įveikė Lietuvos jaunučių čempiono Simono Norvaišo ir Lietuvos čempionate rungtyniavusio Alekso Kolobovo porą.

Nugalėtoju stipriausioje grupėje tapęs A. Draugelis teigė, kad finalas buvo geriausia ir įsimintiniausia kova.

„Įspūdžiai tik geri, o finalas buvo pats įdomiausias, o kova smagiausia. Varžovai labai gerai sužaidė mačo pradžią, bet mes laimėjome, tad dvigubai smagiau“, – kalbėjo A. Draugelis.

Tuo tarpu jauniausias turnyro žaidėjas S. Norvaišas teigė, kad visame turnyre jam reikėjo kovoti iš visų jėgų.

„Sunkiausia buvo pirma kova. Manau visiškai atsipalaidavau tik finale. Gaila, kad jame nepasisekė“, – kalbėjo S. Norvaišas.

1998 metais gimęs vaikinui turnyras tik lengvas apšilimas. Toliau jo laukia atranka į Europos jaunučių čempionatą.

Paguodos finale Aidas Valiukevičius ir Aurimas Karpavičius nugalėjo M. Beigą ir Tada Misevičių.

A. Morkūnui – du titulai

Vyrų dvejetų turnyre čempionu tapusiam A. Morkūnui teko gerai paprakaituoti. Vos sužaidęs mišrių dvejetų finalą A. Morkūnas stojo žaisti vyrų pusfinalio, o po jo – finalas.

Vis dėlto jėgų žaidėjui užteko ne tik nužingsniuoti iki finalo, bet ir jame triumfuoti. Ten A. Morkūnas su Tomu Bagdanskiu 8-5 parklupdė Mantą Namavičių ir Robertą Blagušauską.

„Buvo sunku. Bet žaidžiant to nuovargio tiek nesijaučia. O ir dėl partnerio papildomai stengtis reikia“, – juokavo A. Morkūnas.

Žaidėjas gyrė savo partnerį, tačiau ir T. Bagdanskis neliko skolingas.

„Varžovai buvo labai stiprūs, bet mums pavyko susižaisti, jausti vienas kitą. Kartu mes retai žaidžiame dvejetuose, tai tik trečias turnyras kartu. Dažniau būname varžovai, bet ir tai padeda – žinai kur, kada ir ko gali jo tikėtis“, – kalbėjo T. Bagdanskis.

Treti liko Tomas Kirchovas su Mažvydu Gražiu. Jie 8-6 įveikė Pauliaus Murausko ir Skirmanto Kadžiaus duetą.

Sekmadienį buvo apdovanoti ir pradedantieji teniso žaidėjai. „Smile“ grupėje rungėsi trumpiau nei 3-ejus metus tenisą žaidžiančios vyrų ir mišrios poros.

Mišrioje pradedančiųjų grupėje triumfavo Eglė Vindašiūtė su Šarūnu Stupeliu. Antri liko Mantas Volbekas ir Laima Jakovleva, o treti - Ieva Molienė su Karoliu Šimu.

Vyrų dvejetų „Smile“ stipriausias buvo Audriaus Varno ir Martyno Jociaus duetas. Jie 8-3 įveikė Justiną Seliutą ir Sigitą Gerbutavičių.

Treti liko kauniečiai Vladimiras Kulešovas ir Aleksandras Zubrickis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)