Lietuvį iš vėžių išmušė teisėjas

Lietuviui Laurynui Grigeliui mačas su prancūzu Maxime'u Teixeira (ATP-216) prasidėjo puikiai: jau pirmame geime L. Grigelis turėjo galimybę palaužti varžovo padavimą. Ir nors prancūzas šiame geime išsigelbėjo, gerai savo padavimus atlikęs lietuvis ir vėl turėjo galimybę, kurios šį kartą nebeiššvaistė - rezultatas tapo 2:1 lietuvio naudai. Visiems už Lauryną susirinkusiems sirgti aistruoliams jau matėsi lengva pergalė ir šauni dienos pabaiga. Už varžovą L. Grigelis atrodė geriau: stipresni ir taiklesni smūgiai ir visiškas padėties kontroliavimas.

Nors netrukus M. Teixeira rezultatą išlygino 2:2, lietuvis vėl perėmė iniciatyvą ir dar kartą išsiveržė į priekį - 4:2. Varžovas pasiėmė savo padavimą, rezultatą pakeisdamas į 4:3, ir paduodant Laurynui užvirė nuožmi kova. Daug kartų rezultatas buvo lygus ir kelis kartus prancūzas netgi turėjo galimybę palaužti L. Grigelio padavimą. Vyko tikrai atkakli kova. Dar vienas „breakpointas“ ir atrodė, kad klaipėdietis savo geru smūgiu jį išsaugojo. Deja, linijos teisėjas surėkė „out“. Tuo metu Laurynas, ir prie pat korto stovėję sirgaliai puikiai matė, kad geltonas kamuoliukas lietė liniją. Netgi buvo matyti pakilusios tos baltosios titaninio pigmento dulkės, kurios įrodo, kad kamuoliukas tikrai lietė liniją.

Kadangi kamuoliukas buvo prie pat teisėjo bokštelio, L. Grigelis kreipėsi į jį, kad šį netinkamą sprendimą pakeistų. Deja, bokštelio bosas pareiškė, kad tai, ar kamuoliukas lietė liniją, jis nematė, todėl turi sutikti su linijos teisėjo sprendimu. Pasipiktinęs lietuvis bokštelio teisėjui priminė, kad kamuoliukas atsimušė per metrą nuo jo ir jeigu jis nesugeba pamatyti, kur jis nukrito, tai kam apskritai toks teisėjas reikalingas?

Po šio epizodo mačo nuotaika pasikeitė. Kas pradžioje atrodė lengva pergalė, dabar atrodė kaip rimtas ir sunkus mačas. Ir buvo nenuostabu, kad pirmo seto likimas sprendėsi „tie-breake“. Pirmas prancūzui kraują paleido ir į priekį išsiveržė Laurynas 1:0. Rezultatui esant 2:1 L. Grigelis turėjo puikią progą dar labiau atitrūkti, bet, būdamas prie tinklo, jis nesugebėjo permesti kamuoliuko į kitą jo pusę. Taip vietoje laukiamo 3:1, rezultatas tapo 2:2 ir toliau viskas tęsėsi įtemptai - taškas į tašką.

Pagaliau po gerai sužaisto Lauryno padavimo rezultatas „tie-breake“ tapo 6:5 lietuvio naudai - ilgai lauktas „setpointas“. Deja, kaip tik tuo metu Maxime'as iš kišenės išsitraukė du geriausius seto padavimus ir lietuvis neturėjo jokių vilčių juos sugrąžinti. Dabar „setpointą“ jau turėjo prancūzas. Kamuoliukas pakibo ore. Stiprus Lauryno smūgis, ir nors mums atrodė, kad kamuoliukas pataikė į aikštę, vėl išgirdome tą negailestingą teisėjo šūksnį „out“. Nors visą setą Laurynas dominavo, negaliu paaiškinti kaip, bet jį sugebėjo laimėti prancūzas.

„Tokio įtūžusio L. Grigelio dar nebuvau matęs“

Antro seto pradžioje prancūzas laimėjo lietuvio padavimą ir atrodė, kad pergalė išslydo iš mūsų rankų. Bet užsispyręs Italijoje gyvenantis klaipėdietis nepasidavė – gerai sužaidė atkarpą ir rezultatą išlygino (3:3). Nors dvikova vyko apylygiai, mes tikėjome, kad lietuvis prancūzą vis dėlto palauš. Tačiau, kad ir kaip būtų gaila, mačo likimo nenulėmė nei prancūzas, nei vėjas, nei sirgaliai. Esant rezultatui 5:5 ir 15:15 stiprus Lauryno smūgis atsimušė į galinę liniją ir galiu net teisme prisiekti, kad jis lietė liniją, nes kamuoliukas atsimušė prie pat manęs. Tačiau, nors ir linijos teisėjas sutiko, kad smūgis buvo geras, bokštelio teisėjui pasivaideno, kad jis linijos nelietė ir tašką jis atidavė M. Teixeirai.

L. Grigelis pasiuto. Jis paklausė teisėjo, kaip jis vieną kartą nemato to, kad vyksta per metrą nuo jo, o kitą kartą gali pasakyti, kad kamuoliukas nelietė galinės linijos. Turiu prisipažinti, kad tokio įtūžusio L. Grigelio dar nebuvau matęs. Bet prieš kvailius nepašokinėsi ir prieš vėją nepapūsi. Taigi esant 5:5 rezultatas turėjo būti 30:15, o tapo 15:30. Turbūt iš to pykčio vis dar įtūžęs Laurynas padarė dvigubą klaidą. Dar vienas smūgis į tinklą ir prancūzas padavinėjo mačui. Klaidos jis nepadarė ir mačą užbaigė pergale.

Palinkėjimai R. Berankiui gimtadienio proga

Labai labai gaila, kad taip atsitiko, nes daugelyje žaidimo atkarpų Laurynas žaidė geriau, kontroliavo situaciją, tik tais lemtingais momentais jam pritrūko sėkmės ar pats padarė klaidų, bet ką tu žmogus gali padaryti prieš nepakankamą bokštelio teisėjo kvalifikaciją.

Taigi pasibaigė abiejų mūsų teniso gladiatorių Vimbldonas, bet esu tikras, kad jauni ir labai talentingi jaunuoliai atneš mūsų šaliai dar ne vieną pergalę. Abudu susikrovę lagaminus jau greitai bus už Atlanto ir ten garsins mūsų šalį.

Na, ir kadangi šiandien yra 22-asis Ričardo Berankio gimtadienis, prisidedu prie visų jo gerbėjų ir sveikinu su juo. Kaip ir turbūt visi, linkiu, kad nebūtų tų nelemtų traumų, o rezultatai patys ateis.

DELFI už šio komentaro turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi nuomonė!