„SEB arenos“ treneriams jų auklėtiniai ir arenos administracija antrus metus iš eilės pasaldino Teniso dieną, kurią vainikuos praeities, ateities ir dabarties žvaigždžių akistatos legendinėje Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje.

Tarptautinės teniso federacijos (ITF) sumanyta Pasaulinė teniso diena švenčiama jau trečius metus iš eilės. Pernai kovo 3-iąją ją pažymėjo net 90 šalių, tarp jų ir Lietuva. Šiemet šventei pasirinkta kovo 10-oji.

Pagrindinis teniso dienos renginys sudrebins „Madison Square Garden“ areną. Čia po 25 metų pertraukos vėl susitiks legendinės tenisininkės Monica Seles iš JAV ir argentinietė Gabriela Sabatini. Prieš ketvirtį amžiaus šioje arenoje Moterų teniso asociacijos sezono finale M. Seles tik po penkių setų kovos įveikė teniso gražuolę iš Argentinos.

Kitame mače susirungs viena ryškiausių dabarties teniso žvaigždžių 33 metų šveicaras Rogeris Federeris (2-oji pasaulio raketė) ir dešimt metų jaunesnis Bulgarijos talentas Grigoras Dimitrovas (11).

Savo Teniso dienos tradiciją jau turi ir SEB arena. Kaip ir pernai, arenos administracija ir auklėtiniai savo trenerius vaišina saldumynais.

„Trenerio, kaip ir kiekvieno pedagogo, darbe išties yra ir saldžių akimirkų, ir kartėlio. Dirbti su vaikais tikrai nėra paprasta. Tikslo link eini per vargus, turi kasdien stengtis, negailėti jėgų. Bet labai smagu, kai pamatai to darbo vaisių – pasiektą rezultatą“, – teigė Vilniaus teniso akademijos trenerė Lina Berankytė-Astrauskienė.

Geriausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio sesuo praėjusį savaitgalį Lenkijoje stebėjo Deviso taurės turnyro mačą tarp lenkų ir lietuvių. Mūsų šalies komandai nepavyko įveikti galingų varžovų. Tačiau, pasak L. Berankytės-Astrauskienės, po pralaimėjimų pergalės būna dar saldesnės. Ir nesvarbu, kokio lygio varžybose jos pasiektos.

„Bet kokia pergalė, net kiemo turnyre, yra pergalė. Ji svarbi ir žaidėjui, ir treneriui. Žinoma, laimėjimai vaikų turnyre ir „Grand Slam“ yra skirtingi dalykai. Bet kai žaidžia septynerių ar devynerių metų amžiaus vaikai, jiems kiekviena pergalė yra tarsi laimėtas „Grand Slam“ turnyras“, – neabejoja L. Berankytė-Astrauskienė.

Pasaulinę teniso dieną būtent vaikams ir jaunimui skiriama daug dėmesio.

Pernai Teniso dienos pagrindiniai renginiai vyko Niujorke, Londone ir Honkonge. Šiuose miestuose surengtos įvairių laikų teniso garsenybių dvikovos. Viename šių mačų žaidė ir garsusis škotų tenisininkas Andy Murray'us. O šventės išvakarėse jo motina, Didžiosios Britanijos moterų rinktinės kapitonė Niujorke prisidėjo pasiekiant Guinnesso pasaulio rekordą, kai net 406 vaikų dalyvavo teniso pamokoje. Tiesa, po kelių mėnesių šis rekordas buvo pagerintas – Didžiojoje Britanijoje vienu metu teniso paslapčių mokėsi 770 vaikų.

Teniso dienos renginiai pasiekė net Irano sostinę Teheraną ir dar devynis šios šalies miestus, kur vyko vaikams skirtos „Tennis10s“ programos pristatymas. Kenijoje 100 moksleivių ir 11 neįgaliųjų vežimėliuose iš šios šalies bei Maroko ir Nigerijos žaidė vaikams skirtuose kortuose. Daugeliui tai buvo pirmoji pažintis su tenisu.

Tenisas tądien visame pasaulyje žaistas netikėčiausiose vietose.

Raketėmis mojavo ir garsūs buriuotojai, nedidelį tinklą ištiesę ant jachtos denio, ir narai, su tinklu ir kamuoliuku panirę į egzotiškų žuvų pasaulį. Šveicarijos teniso federacija garsiajame šios šalies kalnų kurorte Vengene suorganizavo paplūdimio teniso mačą ant sniego.

„Mus sužavėjo 2014-ųjų Pasaulinės teniso dienos sėkmė, tad tikimės, kad šiais metais ji įtrauks dar daugiau šalių“, – kalbėjo ITF prezidentas Francesco Ricci Bitti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)