21-erių metų N. Kyrgiosui sankcijos skirtos dėl to, kad jis nusižengė sąžiningo žaidimo principams.

Praėjusią savaitę Šanchajuje, Kinijoje, vykusio ATP „Masters 1000“ turnyro antro rato mače N. Kyrgiosas susitiko su Vokietijos atstovu Mischa Zverevu ir pralaimėjo jam 3:6, 1:6.

Australijos tenisininkas dvikovos metu elgėsi ne kaip profesionalas, o kaip kiemo žaidėjas ir kai kuriuos taškus varžovui pralaimėjo tyčia – to net neslėpdamas. Dėl to jis ne tik buvo nušvilptas tribūnų, bet ir įspėtas bokštelio teisėjo.

Neįprastą atvejį išnagrinėjusi ATP nusprendė suspenduoti N. Kyrgiosą aštuonioms savaitėms ir skirti jam 25 tūkstančių JAV dolerių baudą.

Tiesa, diskvalifikacija gali būti sutrumpinta iki trijų savaičių, jei jis sutiks dalyvauti ATP jam sudarytoje programoje ir išklausys sporto psichologo kurso. Tuomet N. Kyrgiosas į teniso aikštynus galėtų grįžti jau lapkričio 3 dieną.

Vis dėlto pats žaidėjas jau išplatino pranešimą, kad dar kartą atsiprašo visų ir rengiasi sugrįžti 2017-aisiais.

Primename, kad praėjus dienai nuo numatytos diskvalifikacijos pabaigos, sausio 16 d., startuos pirmasis kito sezono „Grand Slam“ turnyras „Australian Open“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)