Teniso istoriją perrašyti siekiantis 34 metų N. Džokovičius „US Open“ pusfinalyje 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 įveikė Tokijo olimpinių žaidynių nugalėtoją Alexanderį Zverevą (ATP-4) ir devintą kartą per karjerą iškopė į „US Open“ finalą. Serbijos tenisininkui šiais metais tai buvo jau 27-oji pergalė „Grand Slam“ turnyruose iš eilės.


Jei sekmadienį Džokovičius iškovos ir 28-ą pergalę – jis taps pirmuoju tenisininku nuo 1969 metų, kuriam per vienerius metus pavyko laimėti visus keturis Didžiojo kirčio turnyrus. Pirmosios pasaulio teniso raketės namuose jau stovi šių metų „Australian Open“, „French Open“ ir Vimbldono turnyrų trofėjai.

Triumfas šiame turnyre garantuotų serbui ir visų laikų daugiausiai Didžiojo kirčio titulų laimėjusio tenisininko vardą. Šiuo metu jis yra iškovojęs 20 „Grand Slam“, tiek pat kaip ir šveicaras Rogeris Federeris ir ispanas Rafaelis Nadalis. Dėl rekordinio 21-ojo N. Džokovičius kausis su rusu Daniilu Medvedevu (ATP-2)

Antroji pasaulio raktė penktadienį pusfinalyje 6:4, 7:5, 6:2 įveikė kanadietį Felixą Auger-Aliassimę (ATP-15) ir trečią kartą per savo karjerą iškopė į Didžiojo kirčio turnyro finalą.

Tiesa, iškovoti pergalės finale 25-erių rusui dar nepavyko. 2019-aisiais jis „US Open“ turnyro finale po penkių setų kovos pralaimėjo R. Nadaliui. O šį sezoną „Australian Open“ turnyre po trijų setų kovos „Australian Open“ turnyre pralaimėjo tam pačiam N. Džokovičiui.


„Liko tik vienas mačas. Privalau laimėti, jokių kitų alternatyvų nėra, – po pergalės pusfinalyje pareiškė Džokovičius. – Į šią dvikovą sudėsiu visas jėgas, visą širdį ir sielą, viską ką turiu. Ši akistata man bus ne šiaip finalas, žaisiu taip, tarsi tai būtų paskutinis mano mačas karjeroje“.

N. Džokovičius per savo karjerą 9 kartus laimėjo „Australian Open“ turnyrą, 2 kartus triumfavo Atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse, 6 kartus laimėjo Vimbldono ir 3 – „US Open“ varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)